BG kosa - Билети

Коса - Мюзикъл

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

„КОСА” - Американският племенен любовен рок мюзикъл

Либрето и стихове ДЖЕРЪМ РАГНИ и ДЖЕЙМС РАДО, Музика ГАЛТ МАКДЪРМOТ, Продуциран на Бродуей от МАЙКЪЛ БЪТЛЪР

Превод и режисура БОРИС ПАНКИН

Диригент СТРАЦИМИР ПАВЛОВ

Хореография АНАСТАСИЯ НЕДЕЛЧЕВА

Ас. хореограф ГЕРГАНА КАРАИВАНОВА

Сценография ИВАН ТОКАДЖИЕВ

Костюми ПЕТЪР МИТЕВ

Мултимедия КОНСТАНТИН ГАРНИЗОВ, ИРИНА РАДОВАНОВА, КАЛОЯН БОЖИЛОВ

Художник осветление ЛАЛЬО ХРИСТОВ

В ролите:

ДЖОРДЖ БЪРГЪР – Мариан Бачев

КЛОД ХУПЪР БУКОВСКИ – Виктор Ибришимов

ШИЙЛА ФРАНКЛИН – Десислава Николова

ДИОН – Нора Караиванова

УУФ БАШЪМ – Йоан Попов

С гласа на - Мариан Маринов

Гост – солисти, солисти, оркестър и балет на Държавна опера Варна.

Мюзикълът “HAIR”/“КОСА”, създаден през 1967 г. от безработните актьори Джеръм Рагни и Джеймс Радо и композитора Галт МакДърмот, е сред 10-те най-успешни мюзикъли за всички времена със своите 1742 представления на Бродуей и стотици постановки по целия свят в продължение на 54 години. 

“HAIR” е и първият мюзикъл, композиран изцяло в стила на рок музиката, като дава началото на нова тенденция в световния мюзикъл. Животът на мюзикъла започва на Оф Бродуей, в Пъблик Тиътър на Джоузеф Пап. Година по-късно продуцентът Майкъл Бътлър го пренася на Бродуей. За времето си той е див експеримент, който шокира и омагьосва зрителите, вбесява политиците и бива забранен в два щата. Знаменитият филм на Милош Форман прави съпричастни към магията на “HAIR” десетки милиони хора от всички континенти. Той запленява света с рок звученето си, вълнуващото усещане за свобода и вихрещия се бунт срещу статуквото. Днес “HAIR” е символ на това страстно време и духа на това уникално поколение. Шест от песните на мюзикъла са в Топ 100 на «Билборд» за най-велилите хитове на 20-ти век. 

Освен удивително забавление, този мюзикъл отразява сблъсъка на младите с възрастните, секса, любовта, наркотиците, расизма, войната, пресъздадени с талант, остроумие, дълбочина и емоция по начин, който няма прецедент във времето.