костас - Билети

Костас Коциолис със Софийски Солисти

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Един от най-добрите китаристи на нашето време ще закрие GuitArt заедно с Камерен Ансамбъл „Софийски Солисти“

Виртуозът на класическата китара, Костас Коциолис ще закрие тазгодишното издание на GuitArt фестивал в Пловдив заедно с честващите 60 години на сцена, Софийски Солисти

Костас Коциолис е онзи пример за човек, за когото музиката е любов и призвание. Приносът му в областта на изкуството, музиката и по-специално в класическата китара, е световно признат. Гръцкият китарист дава своя собствена гледна точка за изкуството, хората и музиката, като сърдечно и топло ни пренася в един свят, където нотите не са просто звук, а емоция, техника, любов. Те започват от ума и завършват в ръцете, преминавайки първо през душата. Тази магия грабва слушателя и го потапя в едно ново изживяване. Изживяване за цял живот!

На 9-ти октомври, в красивата Епископска Базилика на Филипопол, Костас Коциолис ще подари това изживяване на публиката на фестивала, като след антракта, към него ще се присъедини емблематичният камерен ансамбъл „Софийски Солисти“, които тази година честват своята 60 годишнина. Заедно, те ще представят един от най-известните концерти на Вивалди за китара и струнен оркестър. За първи път, българската публика ще се наслади на един по-различен прочит на песни на Бийтълс. „Бийтлерианас“ (Beatlerianas), е сюита от аранжименти на седем песни на Ленън и Маккартни, за китара и струнен оркестър, на кубинският композитор Лео Брауер.

www.facebook.com/guitartfest/

www.guitart.bg

Фестивалът се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата и Община Пловдив и е част от Културния календар на града.