BG KZ - Билети

Красавицата и Звяра

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

След огромния успех на премиерното представление на „Красавицата и звяра“ през ноември в Зала 1 на НДК, хитовата продукция се завръща в София, за да зарадва малки и големи с красивата история на Бел и Звяра!

Една от най-популярните приказки в последните 300 години ще очарова деца и възрастни с великолепното съчетание на музика, актьорска игра, хореография и костюми.

„Побеждава този, който победи себе си" – това е мотото на премиерата на мюзикъла на Бродуей на 18 април 1994 г. Към него се придържа и талантливия български режисьор Петко Бонев. За Бонев „Красавицата и Звяра" е предизвикателство, невероятен проект, характерен със своите вълшебства, който той и екипът на Държавна опера Варна пресъздават на сцената така, че всичко да изглежда истинско. Великолепната сценография и костюми са дело на Ася Стоименова и с тях идва първото впечатление за публиката – визуалното въздействие. На сцената на зала 1 на НДК ще се разгърнат красотата на природата в нейната зимна и лятна картина, бляскавият, а след това омагьосан замък, за което помага 3D мапингът на Лора Руневска. Благодарение на диригентът Страцимир Павлов и хореографът Анна Пампулова красивата музика на „Красавица и Звяра" се вплита в приказния сюжет и изпълва сетивата ни с наслада.