LA LA LAND in concert  - Билети

Под диригентската палка на Ерик Окснър

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

ФИЛМЪТ СЕНЗАЦИЯ „ЛА  ЛА ЛЕНД“ С МУЗИКА НА ЖИВО


Под диригентската палка на Ерик Окснър


 


Само няколко месеца след  главозамайващия  успех на  Оскарите  и световната му премиера като филм-концерт, българските зрители ще могат да се наслаждават на мюзикъла „Ла Ла Ленд“ на голям екран и в съпровод на симфоничен оркестър.


7 декември ще е специален ден, определен за хубава музика, горещи емоции и нежна любов – нещо, за което отдавна хората мечтаят, нещо,  което разтърства чувствата и пали въображението. Тогава Зала едно на НДК ще се превърне в легендарната Hollywood Bowl, която на 26 май събра най-големите ентусиасти и ценители на  култовата лента за премиерата на филма - концерт. Събитието продължава в грандиозно турне в САЩ, Канада,  Обединеното кралство,  Мексико, Италия, Франция, Швейцария, Турция и България. То е  колоритно, експанзивно и изключително  очарователно.


Големият екран зад оркестъра показва филма, а когато оркестърът започне да свири, музиката залива зрителите по начин толкова естествен,  забавен и никога не разсейващ. И филмът се проявява в своята пълна  деликатност и присъща сладост. Има лекота на излъчването, но също така и блясък.  „Ла ла ленд“  отдава почит на класическите холивудски мюзикъли от 50-те години на миналия век. Но го прави по изключително модерен начин.


Има ли нещо по-хубаво от слушането на филмов саундтрак, изпълнен на живо? Отговорът е "да", ако към музиката се присъедини и самият филм.


„La La Land” разказва историята на Миа (Ема Стоун) – начинаеща актриса, и Себастиан (Райън Гослинг) – посветен джаз пианист, които се борят, за да свържат двата края в един град, известен с погазването на надеждите и разбиването на наивни сърца. Действието се развива в съвременен Лос Анджелис, където ежедневният живот е  радост и болка от преследването на мечтите. Но докато успехът е близо,  любовта е все по-трудна.


Успехът на лентата наистина надмина всички очаквания. "Ла Ла Ленд" бе големият победител на 89-тата церемония за връчване на наградите Оскар на американската Академия за филмово изкуство и получи шест статуетки. Тя се превърна в големия победител на тазгодишната церемония по  връчването на наградите „Златен глобус“. Мюзикълът подобри рекорда за най-много златни глобуси - цели седем. Наградите за главна мъжка и женска роля в категория комедия или мюзикъл отидоха при звездите от филма - Райън Гослинг и Ема Стоун.


Филмът спечели и призовете за най-добър филм в категорията комедия или мюзикъл, най-добър режисьор, сценарий и песен и на практика получи наградите във всички категории, в които беше номиниран. 


Мюзикълът „Ла Ла Ленд“ обра и британските кино награди БАФТА, като  получи статуетката за най-добър филм, Шазел – за най-добър режисьор, а Ема Стоун - за най-добра актриса. Мюзикълът взе и наградите за музика – на композитора Джъстин Гурвиц, и за кинематография.