Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

МЕГАПРОДУКЦИЯТА „ЛЕБЕДОВО ЕЗЕРО“ гостува в ЛЕТЕН ТЕАТЪР - САНДАНСКИ

Мащабен 3D декор, пленяваща хореография, пищни костюми и невероятното майсторство на многонационалния екип очакват Сандански

 

Многонационалната трупа на Държавна опера Стара Загора ще завладее публиката с феерия, магнетизъм и море от емоции в балетния шедьовър на 15 юни от 21:00 ч. в Летен театър  - Сандански

За първи път в своята 92-годишна история Държавна опера Стара Загора поставя балета-перла от Пьотр Илич Чайковски. Мащабният проект е поверен на примабалерината, педагог, хореограф и настоящ ръководител на многонационалната трупа на Старозагорската опера – Силвия Томова. Тя поставя балета на базата на класическата  версия на Лев Иванов и Мариус Петипа.

Впечатляващият спектакъл оставя без дъх зрителите още в самото начало с пищния си 3D декор, който представлява мащабна конструкция, обграждаща цялата сцена с готическа каменна колонада и огромни пана с фототапет. Художник на декора и костюмите е младият талант Денис Иванов. Той превръща класическия балет в модерно представление, решено с всички актуални средства на съвременната сценография и сценична техника и възможности.


В новия спектакъл на „Лебедово езеро“ декорът и костюмите допълват и подчертават режисьорската концепция и са отражение на експресията, която цели конкретно внушение на публиката.

След премиерата в Стара Загора „Лебедово езеро” успешно гастролира в страната, като гр. Сандански е избран специално за един от първите градове през лятното турне 2018 г.