Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

LEGENDS OF TANGO

29.10.2018, 20.00

Аржентинско танго в оригинал с

РОБЕРТО СИРИ КВИНТЕТ

 

 

Sofia Live Club има удоволствието да представи Роберто Сири в една специална танго вечер. Българските почитатели на аржентинското танго ще имат възможността да чуят едни от най-добрите танго музиканти в света.

 

На 29-ти октомври Роберто Сири Квинтет ще представят специалния проект “70 years of tango” като част от турнето си. Присъстващите ще могат да са насладят на магията на танца и музиката. Едно истинско вдъхновение, което ще плени публиката и ще “разкаже” истории, които ще държат вниманието на слушателите от първия до последния тон.

 

Маестро Роберто Сири е един от най-известните и емблематични музиканти, доайен на аржентинското танго, роден в Буенос Айрес, Аржентина. Започва да свири на пиано и бандонеон на 5 годишна възраст, на 9 вече има участия в ресторанти и кафета, а на 15 е учител по пиано и теория на музиката.

 

Собствената му кариера стартира през далечната 1954 година, когато създава своя квартет и бива поканен да свири заедно със секстета на Радио Аржентина. През годините свири с едни от най-известните днес танго музиканти Марсело Низинам, Хорацио Ромо, Валтер Кастро, Гилберто Перейра, Роксана Фонтан, Карлос Мартинес, Андрес Рамос и много други. През 2005-та виртуозът събира оркестъра Los Muchachos de Antes, с който постигнат рекордни продажби за това време.

 

В момента Маестро Роберто Сири свири заедно със своя съвсем нов оркестър "Roberto Siri Quinteto", чиито членове са: Роберто Сири (режисура, пиано и банданеон), Инес Флорес (банданеон); Ариел Галиано (бас и китара), Маркос Прес (цигулка) и Хавиер Сети (вокал).

 

От 2012 година насам участва в международни турове като част  от фестивали, милонги, концерти в театри и ръководи майсторски класове по танго в целия свят.

 

В София квинтетът ще гостува за първи път и музикантите отправят своето предизвикателство към любителите на най-страстната музика. Публиката ще има възможността да чуе най-новия проект на музикантите, а именно “70 years of tango”!

 

БИЛЕТИ на цена от 20 лева може да се купят от мрежата на www.eventim.bg - OMV, билетен център НДК, Office 1 Superstore, Orange Center и други. На място в деня на концерта ще са 25 лева.

 

Повече информация тук:

 

https://www.robertosiri.com.ar/tour

 

https://www.robertosiri.com.ar/material-multimedia

 

https://www.youtube.com/watch?v=5GVGAK4Ke4w&feature=youtu.be

 

https://www.robertosiri.com.ar/roberto-siri-70-anos-de-tango