Зареждане...

Сортирай резултатите

Дата

Събитие

Описание

СЕМЕЙСТВОТО НА СВЕТОВНИТЕ БАСИ ЧЕСТВА НИКОЛАЙ ГЯУРОВ

Деветдесет години Николай Гяуров

Гала-спектакъл на Държавна опера-Русе

Водещи – Елена Гяурова и Орлин Анастасов

Диригент – Йордан Камджалов

На 29 ноември в Зала 1 на НДК българската публика ще аплодира световните певчески величия, превъплъщавали се в ролите на крале, първосвещеници, духовни водачи.

Съзвездие от най-представителните имена, известни по целия свят със своите басови гласове ще се събере в София, за да отпразнува 90-годишния юбилей на българския бас Николай Гяуров.

Паата Бурчуладзе от Грузия, Робърт Лойд от Великобритания, Роберто Скандиуцци и Джакомо Престиа от Италия, Рафал Сивек от Полша и българите Орлин Анастасов и Димитър Станчев ще бъдат представени от очарователната актриса Елена Гяурова – дъщеря на великия български бас и от Орлин Анастасов – негов най-изявен български последовател от световните оперни сцени. Те ще влязат в ролята на домакини и водещи на концерта-спектакъл, посветен на Николай Гяуров.

Почти всички от тези прославени певци са имали творческо съприкосновение с великия българин – заедно са триумфирали на световните сцени, били са в един широк колегиален и приятелски кръг, всеки един от тях е имал възможността да научи нещо от своите колеги или да сподели своя артистичен опит.

Световните баси ще изпълнят в чест на своя български колега и учител най-известните и най-обичаните басови арии, с които Николай Гяуров е покорявал сърцата на публиката по целия свят.

Световните певци съвсем не случайно избраха за свой музикален партньор Русенската филхармония. Концертът-спектакъл ще бъде подготвен и дирижиран от световно известния диригент Йордан Камджалов.

Известният български филмов режисьор и документалист Найо Тицин – всепризнат майстор във филмовото представяне на оперното изкуство, ще илюстрира пътя на славата на Николай Гяуров със специално подбран филмов колаж от документални кино-кадри, показващи звездните мигове от изявите на великия български оперен артист.

 

ЛЕО НУЧИ В ЗАЛА 1 НА НДК

 

 

На 6 декември 2019 година от 19.00 часа в Зала 1 на НДК - София

Държавна опера - Русе ще представи концерт на

РУСЕНСКА ФИЛХАРМОНИЯ

с участието на световно известния баритон

ЛЕО НУЧИ

 

Диригент – ДЖОРДЖО КРОЧИ

 

Лео Нучи е световно известен баритон, италиански оперен артист. Репертоарът на певеца включва централните роли в почти всички Вердиевите  опери. Неговият певчески и артистичен образ е разностранен – Лео Нучи притежава също и завидната репутация на лиричен баритон с необичайно привлекателен глас. Тези безценни качества ясно личат в една форма на неговата артистична изява, в която той обича да се представя на големите оперни сцени. Това са неговите многобройни рецитали с акомпанимент на пиано или концертите му с оркестър в Ла Скала, във Виенската държавна опера, в Опера Сити в Токио, в Цюрихската опера и още много други по целия свят.  Такъв ще бъде и концертът му с Русенската филхармония на 6 декември в Зала 1 на НДК в София.

 

 

Джорджо Крочи е дирижирал като гост-диригент и диригент-постановчик на оперни продукции в почти всички западно-европейски страни, в Русия, Турция и Украйна, в Южна Корея, Китай и Япония, в САЩ, Мексико, Бразилия и Колумбия, в Египет, Южна Африка и Абу Даби (Обединените Арабски емирства).