BG Love3002 - Билети

ЛЮБОВ – Коледен концерт - спектакъл

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

«ЛЮБОВ» – Коледен концерт – спектакъл

Диригент – Йордан Камджалов

Със специалното участие на Деси Тенекеджиева

Солисти - лауреати на Фондациите “Стоян Камбарев“ и „Йордан Камджалов“:

Лора Маркова - цигулка

Георги Димитров - Жожо - китара

Сара Чакърова - маримба

Сион Найман - виолончело

Мария Славова – сопран

Оркестър на Държавна опера Варна

В програмата: Й.Щраус, Дж. Пучини, А. Вивалди

В месеца на Коледните и Новогодишни празници, на 28-ми декември (вторник), от 18:00 и 20:00 часа на Основна сцена почитателите на класическата музика ще могат да се докоснат до един великолепен спектакъл, създаден от Държавна опера Варна заедно с маестро Йордан Камджалов и специалното участие на актрисата Деси Тенекеджиева. Публиката ще има възможността да се наслади на изумителните млади творци - лауреати на Фондациите “Стоян Камбарев“ и „Йордан Камджалов“.Всички те са сред най-изявените и даровити музиканти в областта си и са печелили редица елитни международни конкурси и отличия. Номинирани са или са носители на най-престижния приз за млади таланти в България - Наградата за Полет в Изкуството „Стоян Камбарев“.

Участието им в този прекрасен музикален проект ЛЮБОВ, под диригентската палка на маестро Йордан Камджалов, е една от специалните им награди, получена по време на годишната Церемония на Фондация “Стоян Камбарев“.В началото на миналата година четиримата инструменталисти получиха поредното признание - номинацията за „Млад музикант на годината 2020“ на предаването „Алегро Виваче“ на БНР.

В спектакъла специално участие ще вземе актрисата Деси Тенекеджиева, която ще потопи публиката в магията на любовта, чрез избрани поетични мисли и стихове. Родната кинозвезда с впечатляваща международна кариера ще се завърне от Лондон, за да може да стане част от този вълнуващ проект.

Под диригентството на забележителния маестро Йордан Камджалов, оркестърът на Държавна опера Варна ще изпълни музика на Йохан Щраус и Джакомо Пучини. Благодарение на оригиналната концепция на диригента, варненската публиката ще има възможността да чуе за първи път Четирите годишни времена от Антонио Вивалди в изпълнение на маримба, чело, китара и цигулка.

Публиката винаги е била омагьосана от забележителното присъствие, дълбочина и сила на внушението на маестро Камдажалов. От години той и едноименната му Фондация гледат в една посока с Деси Тенекеджиева, която е създател и вдъхновител на Фондация „Стоян Камбарев“, като ЛЮБОВ поставя само началото на серия от техни концерти и съвместни творчески пътувания.