Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието
  • ЦИКЪЛ "МАГИЯТА НА БЕТОВЕН"

 

3 февруари 2019                 

 

Виенчанинът Алфред Ешве е прочут като изтънчен познавач на музиката на Щраус и Моцарт. Дългогодишен главен диригент на Виенската Фолкс Опера, постоянен гост диригент на Хамбургската опера, той е работил с най-големите артисти на нашето време. Абсолютна звезда във Виена, в творческата му биография се вписват и всички големи европейски оркестри. Ешве ще дирижира за първи път Софийската филхармония, а програмата, която е подбрал, ще представя различни нюанси на неговия безспорен талант.

 

Волфганг Амадеус Моцарт – Увертюра „Сватбата на Фигаро“

Франц Шуберт – Симфония No 8  „Недовършена“

Лудвиг ван Бетовен – Симфония No 3 „Ероика“

Диригент:АЛФРЕД ЕШВЕ

 

 

28 февруари 2019                           

 

АнгличанинътЯн Латам Кьониг е сред водещите световни диригенти. Известен с необичайно богатия си репертоар и с вниманието към всеки детайл, маестрото е музицирал в Ковънт Гардън, филхармонията в Страсбург, Буенос Айрес, Сантяго (Чили), оркестъра на Порто, Държавната опера на Виена, Кралската Датска опера и мн.др. Работил е с най-големите филхармонични оркестри по света.

 

Йоханес Брамс -  Концерт  за цигулка

Лудвиг ван Бетовен – Симфония No 5

Диригент: ЯН ЛАТАМ КЬОНИГ

Солист: ЕЛИНОР  Д‘МЕЛОН цигулка

 

11 април 2019

Най-известният млад азиатски диригент Дарил Анг е роден в Сингапур и е редовен гост на някои от най-големите световни оркестри: Лондонската филхармония, Кралската филхарфмония в Ливърпул, Роял Филхармония, симфоничния оркестър на Радио Франция, Националния оркестър на Лион, Оркестърът на Радио Мюнхен , филхармониите на Хонг Конг и Сингапур, Белгийския национален оркестър и др. Ученик на  сър Колин Дейвис и Еса-Пекка  Салонен. Артистичен директор на Сингапурския национален младежки оркестър.

На сцената ще излезе и българският виртуоз на клавишите Георги Черкин. -аплодиран в прочутите зали Palais des Beaux Arts в Брюксел, Auditorium в Рим, Convention Centre в Окинава, Seoul Arts Centre в Сеул, Musikhalle в Хамбург, Kaufmann Concert Hall в Ню Йорк и разбира се в зала „България“

                       

Увертюра „Фиделио“

Концерт за пиано и оркестър No 5

Симфония No 6 “Пасторална“

                                                           Диригент: ДАРИЛ  АНГ

                                                           Солист:ГЕОРГИ ЧЕРКИН, пиано

 

9  май 2019   

В деня на Европа в зала „България“ ще прозвучи най-известната симфония на Бетовен – Симфония  No9. Още след написването ѝ през 1824 г. тя завладява сърцата на слушателите и славата ѝ не я напуска до днес. Познатата на всички „Ода на радостта“ по Фридрих Шилер, която звучи в последната ѝ част,  я превръща в  първата по рода си симфония, в която има човешки гласове. През 1985г. „Одата на радостта“ става официалният химн на Европейския съюз. Симфонията е символ на  на обединение и на надежда за един по-добър свят. Диригент на концерта е Саша Гьотцел, чиито гостувания се приемат с еднаква радост както от публиката, така и от оркестъра.

 

Лудвиг ван Бетовен – Симфония No 9

Диригент САША ГЬОТЦЕЛ

С участието на НФХ „Св. Обретенов“ диригент: Славил Димитров