Магьосникът от Оз  - Билети

BG OZ300 - Билети

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

“МАГЬОСНИКЪТ ОТ ОЗ” Мюзикъл в две действия Музика Харолд Арлън Либрето Франк Баум

Режисьор - Костадин Бандутов Диригент - Ганчо Ганчев Сценография и костюми - Тодор Игнатов Хормайстор и корепетитор - Миглена Шишева Вокален педагог - Бойка Василева Театрален педагог - Петя Петкова Балетен педагог - Бистра Бъчварова

С участието на оркестър на Държавна опера Варна и Варненска детско-юношеска опера при ЦПЛР - ОДК Варна.

“Ей там, где по дъгата път блести мами чудна страна от детските ми мечти. Ей там, чакат ме сини небеса Знам там истински стават всичките чудеса.”

В малка ферма в Канзас живеят чичо Хенри и леля Ем с племенницата им Дороти. Но един ден, страшен ураган прави “достатъчно злини” и понася малката Дороти “далече по небето тъмнооко…” Така попада в страната на безгрижните, където намира приятели Плашилото, Ламаринения човек и Лъва. Всеки от тях си има мечта. Дороти да се върне в Канзас при леля Ем и чичо Хенри, Плашилото да има “малко мозък”, Ламариненият човек да има сърце, а Лъвът да има кураж. Но, никой от хората в страната на безгрижните не може да им помогне. Единствен с вълшебства бил Магьосникът от страната Оз. Пътят до там е труден, пълен с препятствия, а и Злата Вещица дебне, готова с казана да унищожи героите. Желанието на нашите приятели е толкова силно, че те са готови на всичко за да се срещнат с Магьосника “славен от Оз”. Успява ли малката Дороти с Плашилцето, което няма мозък, с Ламаринения човек, който няма сърце и с Лъва, който няма кураж , да унищожат Злата Вещица? Успява ли Великият Оз да изпълни желанията им? Какво се случва? Как се случва? Ще разберем в мюзикъла “Магьосникът от Оз”, представен от Държавна опера Варна и ВДЮО.

С много смях, музика и танци приключението ще Ви отнесе в “онази чудна страна пълна с толкова безгрижие, чудатости и светлина”. Очакваме Ви!