Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Уважаеми дами и господа,

НЮ МЕДИА СТУДИОС

 има изключителното удоволствие да ви представи 

ЛЕГЕНДАРНИТЕ

THE MANHATTAN TRANSFER

 

12 ноември (понеделник) 2018 г., 20:00 ч.

  Зала „България“, София

Вече 40 години на сцената, големите артисти творят и радват публиката

 

Започвайки с първите си изпълнения в началото на 70-те години на миналия век, The Manhattan Transfer се превръщат в крайъгълни камъни на съвременната музика. Първоначално стартирала от Тим Хаузер през 1969 г., Хаузър, Алън Пол, Янис Сийгъл и Лаурел Масе били заедно до 1972 г. Черил Бентине се присъединява към тях през 1979 г., след като Лаурел Масе напуска. Известна със своята невероятна хармония и гъвкавост, включваща поп, джаз, R & B, рокендрол, суинг, симфонична и акапелна музика, групата подписва договор с  легендарния Ахмед Ергегун на Atlantic Records. Правят звукозаписния си дебют с едноименния си албум „THE MANHATTAN TRANSFER“ през 1975 г. Макар започнала  като ъндърграунд група в Ню Йорк, "Манхатън Трансфер" печели международна популярност, когато "Chanson D'Amour" от албума Coming Out от 1976 г. става номер едно в Европа.

 

През четирите десетилетия на звездна кариера групата печели награди „Грами“, оглавява класациите „Даунбийт“, „Плейбой“ и печели сърцата на милиони фенове по цял свят.

1980 "Birdland", награда "Грами" за най-добро вокално съчетание за два или повече гласа, Янис Силгел

1980 "Birdland", награда "Грами" за най-добро представяне на Jazz Fusion

1981 "Момче от Ню Йорк", награда "Грами" за най-добро изпълнение на поп от дуо или група с вокал

1981 "A Nightingale Sang in Berkeley Square", награда "Грами" за най-добро вокално съчетание за двама или повече гласове

1981 "Until I Met You (Corner Pocket)", награда "Грами" за най-добро изпълнение на джаз, дуо или група

1982 "Route 66", награда "Грами" за най-добър вокален джаз изпълнител, дуо или група

1983 "Защо не!" (Карнавал в Манхатън) ", награда" Грами "за най-добър джаз изпълнител, дуо или група

1986 „Vocalese“, награда "Грами" за най-добър джаз изпълнител, дуо или група

1986 "Друга нощ в Тунис", награда "Грами" за най-добро вокално съчтание за двама или повече гласове, Боби Макферин и Шерил Бентине, изпълнявани от Манхатън Трансфер

1989 „Бразилия“, награда "Грами" за най-добър поп изпълнител, дуо или група с вокали

1992 "Sassy", Най-добро съвременно джаз изпълнение, Инструментал

1998 Прием в „Зала на славата“

Националният музикален съвет на САЩ връчи своите американски награди "Орел" а 35-та година на джаз легендите Чик Корея и "Манхатън Трансфер" в четвъртък, 28 юни 2018 г. на лятно шоу NAMM в Нешвил. Наградите се връчват всяка година като признание за дългосрочния принос към американската музикална култура, на наследството, значението на музикалното образование и вдъхновение за всички деца и необходимостта от защита на правата на творците както на местно ниво, така и в световен мащаб.

 

"На тазгодишното събитие ние почитаме артистите, които внасят живот и въображение в един от най-почитаните и ценни музикални жанрове в страната.“ - казва Дейвид Сандърс, директор на Националния музикален съвет на САЩ. - "Дошло е време да отбележим творчеството и наследството, което имаме от  Чък Кореа и всички членове на The Manhattan Transfer. Всеки от тях е достигнаал изключителен стандарт за непрекъснат принос към американската музикална култура и наследство и ще служи като наставник и модел на подражание за амбициозните джаз артисти през идните години. "

Един от съавторите на The Junction - новият албум на групата, който се вдъхновява от класиката от 1975  "Tuxedo Junction" на Глен Милър - е новият член на групата, басистът Trist Curless, който се  присъединява официално след смъртта на Хаузър в края на 2014 г.

Приветствайки на сцената Curless - основател на известния Лос Анджелис a cappella group m-pact - Janis Siegel (alto), Алън Пол (тенор) и Cheryl Bentyne (сопран) придават нови динамични и свежи възможности към легендарното си звучене, като той умело включва своя нисък гласов диапазон във вече добре познатата тяхна комбинация. Албумът The Junction, посветен на Хаузър, е продуциран от друг главен вокалист - петкратния носител на Грами Мервин Уорън, известен филмов композитор, аранжор и продуцент. Уорън е един от основателите на легендарната госпъл / R & B група „Take 6“. В  допълнение към сложните си вокални аранжименти, той написва и първия сингъл на албума - емоционалната балада "Sometimes I Do".

 

Известни със своите грандиозни репрезентации на класика като "Java Jive", "Birdland", "Момчето от Ню Йорк", "Twilight Zone", "Nightingale Sang in Berkeley Square" и "Route 66", един от най-успешните им албуми е "The Offbeat of Avenues" от 1991 г., в който сред кавърите са  включени многобройни групови оригинали. В много отношения The Junction се връща към този подход, като членовете на групата пишат или съавторстват пет песни.

 

Алън Пол  е съавтор на "Swing Balboa (Down on Riverside)", в която смесва класическия суинг на Balboa (който се появява в Лос Анджелис през 20-те години на 20-ти век) с изтънчен, модерен електро-суинг. В текста Пол се връща  към 50-те "Paradise Found" на Мартин Денни от 50-те години на миналия век, преобразявайки го в успокояващия тропически аромат на "The Paradise Within." Bentyne написва закачлив текст на саксофонистката Грейс Кели, който препраща към редица класически детективски филми. Сийгел като съавтор пише и пее в "Shake Your Boogie (Galactic Vocal Version)", чиято история умело включва елемент от "Междузвездни войни".

 

Билетите за шоуто THE MANHATTAN TRANSFER са на цени

от 80, 90 и 110 лева.

ВАЖНО:

В МОМЕНТА ИМА СПЕЦИАЛНА ПРОМО ЦЕНА – 30%  

 

ПРОДАЖБАТА НА БИЛЕТИ:

http://www.eventim.bg/bg/bileti/manhattan-transfer-live-in-sofia-bulgaria-hall-490994/event.html 

За повече информация : 

http://manhattantransfer.net/

http://www.eventim.bg/bg/

https://www.facebook.com/events/371879196621953/

Лица под 18 години няма да бъдат допускани без пълнолетен придружител и без попълнена декларация за придружител по чл. 8, ал. 3 и 4 от Закона за закрила на детето. Декларацията може да изтеглите от страницата на събитието във Фейсбук. Също така може да получите екземпляри и при посещението на събитието, но ще трябва да я попълните на място и това ще забави вашето влизане. Деклараторът заявява, че носи пълна отговорност за малолетното/непълнолетно лице по време на престоя му в Зала „Универсиада“. Личните данни, които се попълват в декларацията се използват единствено и само за нуждите на въпросната декларация.