Марио Хосен – Между два свята  - Билети

mario_hoss - Билети ©

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

МУЗИКАЛНИЯТ ДУЕЛ НА СЕЗОНА!


 


Прероденият Паганини, както наричат виртуоза на цигулката Марио Хосен, се завръща за своите почитатели в България на 25 ноември в зала 1 на НДК с концерт-спектакъл “Между два свята”. Спектакълът ще бъде музикален двубой между маестро Хосен и швейцарския пианист Адриан Йотикер, който изпълнява клавирните концерти на Шопен в уникални спектакли в оперите в Мюнхен и Цюрих.


Метафоричният сблъсък на гениите на Паганини и Шопен ще бъде разигран от Марио Хосен, Адриан Йотикер и великолепните музиканти на Камерата Орфика НМУ с диригент харизматичният Кристиан Шулц, директор на Виенския симфоничен оркестър. Трансцендентно пътуване, в което звуци и картини ще надскочат познатата реалност, очакват всички, които търсят силни духовни усещания.


 


Експресивното срещу интимното и демоничното срещу ангелското в музикалното послание ще бъдат пресъздадени визуално и с мултимедийно съдържание. На сцената в зала 1 на НДК ще бъдат инсталирани мащабни екрани, които през цялото време ще преобразяват динамиката на произведенията във въздействащи, фантазни картини.


 


Спектакълът, представен по оригинален автентичен начин, ще бъде и световна премиера за творби на Паганини, които ще чуем в автентична версия на живо за първи път след тяхното оригинално изпълнение през 19 в.


 


Билетите за “Между два свята”, който ще се случи с покрепата на Столична община и Уникредит Булбанк, са в мрежата на Eventim.bg и на касите в НДК на цени между 30 и 100 лв.