Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

“Шоуто на Ямато е чисто театрално приключение, изпълнено с балетна грация и заразителен хумор.” Times Online (UK)

Повече от 20 години японските барабанисти Ямато радват хората по света и ги заразяват със своята вдъхновяваща енергия и силен дух. Ритъмът на барабаните тайко е ритъмът на нашето сърце – в това дълбоко вярват барабанистите от Ямато и всеки човек, посетил техен концерт е усетил сетивно това твърдение. Тези завладяващи барабанисти са изнесли над 2700 представления в 57 страни от целия свят.


“Беше просто завладяващо. Невероятният талант и чистата радост, от това, което правят бяха очевидни”
пише за тях The Evening Post (UK)

Какво е Bakuon?

Червената нишка в нашата нова програма е “историята за силния и постоянен пулс.“
Историята е за ритъма на сърцето, който пулсира у всеки от нас. Носим го от раждането, през нашето израстване и така ден след ден до края на дните ни. Преди всичко ние, които го носим в себе си, сме героите на тази история днес, в този кратък отрязък от вечността. Във всичко живо и видимо в този свят, което съществува между земята и небето, нашите сърца бият равномерно. Всичко има своя тих, но силен пулс. Вдъхновени от ритъма на сърцето, ние го вплетохме в историята на Ямато.
Всеки удар на тайко барабана при Ямато представя неговата жизнена история, пълна с усилия и сълзи, и със спомени, които съхраняват всеки удар от пулсиращото сърце на събралите се тук. И макар, че нашето място в обширната обща история може да изглежда незначително, ние все пак се стремим да напишем нова страница в нея. Днес ние ще се опитаме да споделим с нашата публика един важен миг във времето, където заедно “ние все пак съществуваме”.

Какво е новото при Ямато през 2015-16 г.

След турнето по случай 20 годишнина на японските барабанисти Ямато, част, от което бе и София, групата се преобразява, подмладява се. Много нови млади членове на възраст от 19 до 25 години, енергични и вдъхновени ще са отговорни за представянето на новата програма Bakuon – Легенда за ритъма на сърцето. Разбира се, в състава на Ямато остават и достатъчно по-опитни барабанисти, така че връзката между поколенията не е прекъсната. Всеки един от тях ще се опита да пресъздаде емоционално и вдъхновено шоуто Bakuon с големия 500 кг Тайко барабан – талисманът на групата, както и с още 40 различни видове и размери барабани и други инструменти.
И естествено Ямато ще се опитат да напуснат стереотипния образ на традиционните тайко барабанисти и ще хвърлят мост между минало и настояще, създавайки едно модерно и запомнящо се представление със специфична звукова и светлинна хореография. И всичко това в характерния за Ямато оригинален стил!