Mezzoforte  - Билети

BG Mezzo - Билети ©

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

MEZZOFORTE се завръщат в България на 5-ти ноември, 2019г. в клуб Joy Station. След редица разпродадени концерти в Европа, турнето на груув магьосниците от Исландия ще завие и към София за една незабравима вечер изпълнена със силни емоции и танци до зори под звуците на класическите хитове на Mezzoforte.


Mezzoforte, които отпразнуваха своя 40ти рожден ден преди две години са все още във вихъра си. „Тайната (на това да продължаваме да творим и свирим заедно) е самата музика, нашето приятелство и нашия респект един към друг. Всички разбираме колко е важно да продължиш да се развиваш а не да тънеш в 80-те.“


Със своята уникална бленда на джаз, фънк и фюжън те бяха първата група от Исландия която да пробие международно, и да отбележи голям хит с парчето “Garden Party” през далечната 1983-та.  Този сингъл от албума „Surprise, Surprise” достига до 17-то място на Британската Поп Класация – нещо невероятно за инструментално парче!


„Нашия пианист Eythor  написа Garden Party вдъхновен от приятния груув и едно усещане за радост... като (по това време) бяхме силно повлияни от артисти идвайки от САЩ като George Duke, Earth Wind and Fire, George Benson...цялата джаз-фюжън-фънк вълна.”


Успехът хваща младите по това време музиканти доста неподготвени, но техният пробив на световната музикална сцена отваря прозорец към музиката и културата на тяхната родна държава, Исландия, която през второто хилядолетие се радва на бурна, креативна, и ексцентрична сцена.


Прекарвайки следващите години в световни турнета, Mezzoforte продължават да издават белижити албуми като Observations, Rising, No Limits, Playing for Time, и последния им запис Islands.


„Решихме да бръкнем дълбоко в акустичния свят за да можем да възпроизведем един натурално звучащ албум с повече динамика и място за различни музикални вкусове...Беше ново изживяване за групата...за да постигнем правилното усещане и да сглобим песните по този начин,“ казва Гули за албума Islands.  


„Опитахме различни неща (през годините), вокали например, дръм машини и синтезатори, дори си променихме сценичното облекло и си направихме нови прически! Всеки период при нас беше специален по своя си начин. Сега просто искаме да сме една банда, която да свири хубава музика за готини хора...и да пием много еспресо и капучино по различни летища по света,“ казва Gulli  през смях.


На въпроса дали все още Mezzoforte имат непостигнати мечти или желания, Gulli  казва „за мен лично мога да кажа че виждам себе като човек, който иска да е в услуга на света на музиката, към публиката, донасяйки факлата на вдъхновението до възможно най-много хора. Ще правя това докато съм способен, ще продължа докато стана на 90 години. ПОНЕ!“


 Цени на билетите:


Ограничено количество промо билети на цена – 45 лв; предварителна продажба 55 лв; в деня на концерта – 65 лв 


Всички места за концерта са седящи. Танците са силно приветствани!


Начало – 20,30ч.


Вратите отварят в 19,00ч.


На сцената ще се качат:


Eythor Gunnarsson – клавирни


Gulli Briem – ударни
Johann Asmundsson – бас
Fridrik Karlsson – китара
Jonas Wall – саксофон
Ari Bragi Karason – тромпет