Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

ЯПОНЦИТЕ MONO С ПЪРВИ КОНЦЕРТ В БЪЛГАРИЯ  НА 18 АПРИЛ

Специален гост на концерта е виолончелистката Helen Money

 

Японските експериментатори MONO ще свирят за пръв път в България по покана на Rawk'n'Roll на 18 април в голямата зала на MIxtape 5. Музиката на квартета често носи определения като "филмов саундтрак" и "епична мелодрама". Определят ги ту като пост-рок, ту като шугейз, в албумите им има солидно влияние от класическата музика, а музикалният размах често прелива в минимъл и нойз.

 

Поетично-меланхолични, албумите на MONO са красиви инструментални пътешествия, на живо японците са неудържимо интензивни и енергични. В Mixtape 5 ще ги видим в откъс от тяхното турне "The Last Dawn/Rays of Darkness", по името на двата им албума от миналата година - записани паралелно, но с различна, макар и допълваща се концепция.

 

Специален гост на цялото турне на MONO е Alison Chesley, позната под сценичния си псевдоним Helen Money. Навремето част от акустичното рок дуо Verbow, днес Helen Money свири на прокарано през усилватели виолончело - агресивна и впечатляваща музика. Свирила е в албуми на  MONO, Anthrax, Russian Circles и е била на турнета с Earth, Shellac, Portishead и Joe Lally от Fugazi.

 

Съвсем накратко - на 18 април ще има много за гледане и слушане в голямата зала на Mixtape 5.

 

 

Информация