Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

ИЗПЪЛНИТЕЛИ
АЙВЪН ЛЪДЛОУ, баритон
ДАНИЕЛ ТОНГ, пиано

ПРОГРАМА
ФРАНЦ ШУБЕРТ – Вокален цикъл “Зимен път”

Именит баритон концертира в София заедно пианиста на Лондонския Бридж ансамбъл

АЙВЪН ЛЪДЛОУ солира на едни от най-престижните европейски оперни сцени като Неапол, Сполето, Париж, Лион, Атина, Тулуза, Уелска Национална Опера, Страсбург, Марсилия, Бордо, Лозана и много други. Роден в Лондон, но израсъл в Брюксел, той е възпитаник на Гилдхол Скуул и Националното оперно студио. Айвън е изнасял рецитали из цяла Европа и САЩ като често си партнира с Даниел Тонг – пианист на Лондонския Бридж ансамбъл. За първи път българската публика ще има щастието да ги чуе на живо в Къщата на София.

Сред няколкостотинте песни, които Франц Шуберт пише, са двата му прочути вокални цикъла – “Зимен път” и “Хубавата мелничарка”. И двата са по текстове от Вилхелм Мюлер, и двата се смятат за абсолютните върхове в този жанр. “Зимен път” се отличава с липсата на повествование и е фокусиран върху психологическите състояния, през които преминава главният герой.

“Едва ли съществуват по-красиви немски песни от тези” – категоричен е приятелят на Шуберт от детинство Йозеф фон Шпаун. Въпреки тази висока оценка, геният на песента бива забравен за десетилетия, в съответствие с тежката си композиторска съдба приживе.