Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

“Споделете музиката в двореца Врана”

от 11 до 15 юли с богата музикална програма,

представена от Софийската филхармония

 

 

               За пета поредна година Софийска филхармония и Столична община превръщат зеления парк на двореца Врана в сцена за любителите на класическото изкуство.  Програмата на мероприятието е разнообразна и наситена, а всяка от концертните вечери е коренно различна от останалите и поднася различно музикално преживяване.

               На 11 юли “Споделете музиката” се открива с фотоизложбата “90 години Софийска филхармония”  и концерта “James Bond Live in Concert”.  Композициите от незабравимите филми за Агент ОО7 ще дирижира маестро Найден Тодоров, а специални гости ще са вокалистите Милица Гладнишка, Криста, Рук Колева, Ягода Тренева и др.            

               Втората концертна вечер във Врана носи посланието за мир и любов, предадено от музикантите от Quatro quartet и техните приятели. Необикновената програма включва любими творби като „Руски танц“ на Чайковки, „Валс на куклите” на Шостакович във вариант за струнни инструменти, филмова музика от “Усещане за жена” и “Списъкът на Шиндлер”. Публиката ще се наслади на виртуозни интерпретации на мелодии от всички краища на света, включително Индия и Пакистан. Специално място е отредено на българската фолклорна музика. В концерта участват кавалджията Недялко Недялков, певицата Вера Гиргинова, перкусионистът Стоян Павлов – Стунджи, кларинетистът Борислав Йоцов, гост-вокалисти са Нели Рангелова и Сайра Алтаф от Пакистан.    

               На 13 юли споделяме музиката с нейните най-малки почитатели. От 17 часа започва ателието за малки и големи “Да свирим на оркестър. Какво работи диригентът?”. Нагледният отговор идва в 19 часа с концерта “Пълнолуние”, продукция на Фортисимо фамилия за деца и тийнейджъри. Приказната история за вампири и нощни приключения ще изгрее в нов блясък в прекрасната дворцова обстановка. Участват любимите на всички Юлиан Вергов, Ангел Ковачев и Илиана Коджабашева. Диригент е Павел Златаров.

               “Музика под звездите” е името на концерта, който ще се състои на 14 юли.  Златна селекция от популяни произведения от мюзикъли ще е акцентът в програмата, изненадата ще дойде от интерпретациите на 3 емблематични български фолклорни произведения. Красивите гласове на дамската формация „Bella Voce” и вокален ансамбъл “Славяни”  ще представят откъси от мюзикълите “Уестсайдска история”, “Цигулар на покрива”, “Фантомът на операта”, операта “Дон Жуан” и др.

               Последната вечер споделяме музиката със Софийската филхармония и едни от най-любимите класически произведения – Увертюра към операта “Сицилиански вечерни” на Верди,  Симфония №4 “Италианска” на Менделсон, Увертюра 1812 на Чайковски и Концерт  за китара и оркестър “Аранхуес” на Родриго. Дирижира талантливият Крис МакКракен от Великобритания, а гост-солист е  виртуозният китарист Кристиян Райхер от Германия.

 

И тази година Столична община е осигурила два допълнителни автобуса, които ще изчакват до края на концертите. Подробности за разписанието им ще бъдат публикувани на сайта на Центъра за градска мобилност. 

 

Билетите за концертите от цикъла “Споделете музиката” вече са в продажба на касата в Зала България и мрежата за ивентим. Организаторите от Софийска филхармония са подготвили пакетни цени и отсъпки за посетителите на 2 или повече концертни вечери.

 

Концертите са част от календара на културните събития на Столична община.

 

Програма:

11 юли

19 ч.

Фотоизложба „90 години Софийска филхармония“

20 ч.

James Bond Live in Concert

концерт на Софийската филхармония и приятели

 

12 юли

20 ч.

Мисия Врана

концерт на Quarto Quartet и приятели

 

13 юли

17 ч.

Да свирим на оркестър

ателие за малки и големи

 

19 ч.

Пълнолуние

концерт за деца и тийнейджъри

Fortissimo familia и Софийска филхармония

диригент: Павел Златаров

 

14 юли

20 ч.

Музика под звездите

концерт на формациите Bella Voce и Славяни

диригент: Славил Димитров

 

15 юли

20 ч.

Заключителен концерт на Софийската филхармония

диригент: Крис МакКракен