Национален балет на Испания  - Билети

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

НАЦИОНАЛНИЯ БАЛЕТ НА ИСПАНИЯ СЕ ЗАВРЪЩА


С „БОЛЕРО“ НА РАВЕЛ


 


            След два напълно разпродадени спектакъла през 2012 г. в зала 1 на НДК, Националният балет на Испания се завръща с най-зрелищното си шоу, за да възпламени българската публика със страстни испански танци. На 25 март идната година великолепните артисти ще танцуват отново на сцената на зала 1 на НДК. Постановките, с които ще се представят този път в София са „Болеро“ на Равел и „Севилска сюита”.  Хореографията им е на артистичния директор на театъра Антонио Нахаро. 


През 2012 г., когато балетът беше тук за първи път, зрителите се насладиха на танцувалното майсторство на DUALIA и  LA LEYENDA под хореографията на  Рохас и Родригес и  режисьор  Хосе де Еузебио. Балетистите тогава бяха изпратени на крака с бурни аплодисменти и пожеланието да се върнат отново.


Испанските байлаореси вече представиха своя нов репертоар извън пределите на родината си. Те гастролираха в Япония и Китай, Тайван и други страни от Далечния Изток. Оргомните и пищни зали бяха бързо изцяло разпродадени, а изкуството на фламенкото обикнато завинаги. Медиите бяха буквално заляти от хвалебствени публикации и безброй снимки от красивите спектакли.


От създаването си през 1978 г. до сега с Националния балет е свързано творчеството на танцьори като Хоакин Кортес, Ева Уербабуена, Хосе Антонио, Кармен Амая, Аурора Понс, Нана Лорка, Аида Гомес и много други. И сега балетът е  формация от танцови крале, която поставя емблематични творби, съхранява националния танцов ритъм  и разпространява испанската музикална култура и танцово майсторство по света.


            Националния балет е създаден от испанското Министерство на културата и има огромно международно признание и множество награди. Пищни костюми, прекрасна музика, страстни танци под звуците на десетки кастенети в ръцете на танцьорите – една приказна история, разказана без думи,  живот, изживян чрез великолепни танци. Това очаква зрителите на Националния балет на Испания на 25 март в зала 1 на НДК. Спектакълът е организиран от агенциите „БГ Саунд Стейдж“ и „Кийн актс“  с подкрепата на посолството на Кралство Испания.