Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Награда за полет в изкуството „Стоян Камбарев” 2017

Официална Церемония

 

Официалната церемония за връчване на Наградата за полет в изкуството „Стоян Камбарев” 2017 ще се състои за 8-ма поредна година и успя се превърне в едно от най-елитните и емоционални културни събития в България. Това е една различна Церемония, в която се преплитат киното, музиката и визуалното изкуство и остава за дълго в съзнанието на всички присъстващи.

Гала-спектакълът ще се проведе на 24-ти април 2017, от 19ч., на сцената на
Théatro (ул. Върбица 12).

Водещ за втора поредна година ще е приятелят на Фондацията Ники Кънчев, а публиката ще се наслади на звездните изпълнения на Мария Илиева, Любо Киров и малката Жаклин Таракчи. Официален глас на Фондацията е актьорът Атанас Сребрев.

В центъра на церемонията ще бъдат петимата млади таланти, номинирани за Наградата за полет в изкуството тази година: художникът Радослав Нинов, аниматорът Мина Златева, куклената актриса Ралица Стоянова, кинорежисьорът Христо Симеонов и 18 годишната певица Мария Славова, която също ще блесне с таланта си на сцената.

 

Наградата, носеща името на незабравимия театрален режисьор се утвърди като най-чакания и престижен приз за млади творци в България. Уникалността ѝ се състои в това, че тя не е строго профилирана в конкретна арт сфера, а обхваща широка селекция от талантливи млади артисти в различни области на изкуството.

Победителят ще получи красивата бронзова статуетка на художника Кольо Карамфилов лично от НВ Царица Маргарита, която ще бъде почетен гост на Церемонията заедно с НВ Цар Симеон II.

Кой ще спечели голямата награда и паричната премия в размер на 3000 лв. определя жури, в което влизат членовете на Фондация „Стоян Камбарев” начело с Председателя на УС Деси Тенекеджиева. Всички те са водещи имена от културния и обществен живот на България. Почетен Председател на Фондацията е Президентът Петър Стоянов /1997-2002/.

Но не само победителят ще има стимул за висок полет в изкуството.

Най-важното е, че всички номинирани получават много парични и предметни награди, както и сериозна подкрепа за осъществяването на конкретни техни проекти.

Ето защо истинската мисия на Фондацията започва след края на Церемонията, а именно реализацията на мечтите и арт проектите на младите и талантливи български творци.

Наградата е основана на името на Стоян Камбарев (1953 - 1998) - един  от най-емблематичните театрални режисьори на 90-те, доказал своя уникален и многопосочен талант - творец и магнетична личност, за когото театърът бе издигнат в култ и превърнат в тотално изкуство.

 

ВАЖНA ИНФОРМАЦИЯ!

Церемонията ще се снима от екип за ТВ излъчване по БНТ, поради което закъснели зрители след 19:30 не се допускат.

 

Дрескод: Официален

19:00 - 19:30   - Посрещане на гостите и welcome drink

19:30 - 21:30   - Церемония-спектакъл по награждаване

 

Повече за Фондацията: www.kambarev.org

 

Официалната Церемония за връчване на Наградата за полет в изкуството „Стоян Камбарев” е част от Културния календар на Столична община и се осъществява с официалното партньорство на УниКредит Булбанк, основната подкрепа на Бон Марин и с помощта на  Varchev Finance, Most Energy, Technopolis, KVANT Bulgaria, България Мол, НДФ 13 века България, Ресторанти Bodega, Винарска изба Етно, Банско Роял Тауърс, Premier Tours, Актавис, Клубовете на Зонта Интернешънъл в България, Mtel, бонбони Merci и Старата фурна.

Publicis One Bulgaria е официален комуникационен партньор на Фондацията.

Основни медийни партньори на Фондация Стоян Камбарев” и на събитието са:

БНТ, InLife TV, Дарик радио, DIR.bg, Impressio.dir.bg, Webcafe.bg, вестник 24часа и списанията EVA и HELLO, Икономист, EllE и Story. 

NOVA film е продуцент на събитието.