Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

NARCOTANGO
Sofia Live Club, 1 ноември 2011, 20:30

Тангерин представя концерт с електронно танго нуево от Буенос Айрес в изпълнение на една от водещите групи в жанра, двукратно номиниранна живо а за наградите Грамми!

NARCOTANGO е проект създаден от аржентинския музикант Карлос Либедински през 2003 г., когато той издава едноименен албум със свои композиции, съчетаващи танго и електронна музика. Няколко години преди това Либедински започва да танцува танго и този опит  се оказва повратна точка в музикалните му интереси. Интензитета на танго партитата в Буенос Айрес (т. нар. милонги), новите изразни средства, които се развиват от танцьорите  и растящият интерес на младите хора в Буенос Айрес към музиката, която е била слушана няколко поколения назад, го вдъхновяват да създаде мост между традицията на тангото и 21-ия век. Така, още през 2001 г. той създава първите си електронни версии на две известни класически танга – Duo de Amor на Астор Пиацола и Mi Buenos Aires Querido на Карлос Гардел, които впоследствиe включва в албума NARCOTANGO.

При издаването на първия албум на проекта, Либедински споделя: "NARCOTANGO е дълбока прегръдка между тангото и елекронната музикална атмосфера на нашите времена. Когато на дансинга останат няколко двойки и усещането за магия витае в пространството, когато изтощените след часове танцуване тела отказват да сложат край на вечерта, тогава се ражда NARCOTANGO. В такива моменти започнах да си представям музиката, която исках да танцувам и да наблюдавам другите да танцуват. В тези часове, наркотичната сила на тангото, кара хората веднъж попаднали в тази вселена да не искат да я напуснат, защото тангото е като магия, която предизвиква едно невероятно, чувствено и силно пристрастяване.”

Проектът веднага бива идентифициран като новото електронно танго и бързо се превръща в част от съвременното градско звучене на Буенос Айрес, заедно с музиката на формации като Gotan Project, Bajofondo, Tanghetto и др. Известният аржентински журналист Карлос Иглесиас пише през септември 2003 г.: “Чувственият и страстен звук на Narcotango позволи на стария дух на тангото да се прелее в модерните времена. Невероятно креативен и смущаващ с иновативността си албум, обсебващ  с пристрастяващите звуци, които изникват от всяко произведение.”

След успеха на първия албум на проекта, NARCOTANGO се оформя като самостоятелна група, която до ден днешен продължава да омагьосва публиката и да печели нови привърженици, издавайки още 2 студийни албума и един концертен диск. Като признание за тяхната музика и приноса им към новото електронно танго, NARCOTANGO са номинирани през 2009 за най-добър албум в категория “електротанго” на най-престижните музикални награди в областта на танго музиката, Gardel Awards,  а през 2009 и 2010 са удостоени с номинация за Latin Grammy за най-добър танго албум!

Към днешна дата NARCOTANGO са се утвърдили като една от най-важните референции за новата музикална и културна форма на тангото с над 20 международни турнета зад гърба си, изявявайки се на най-престижните места и най-големите фестивали в Америка и Европа. След дълго очакване, дойде ред и на София, където те ще свирят за първи път на 1 ноември.

Цената на билетите за концерта на NARCOTANGO при предварителна продажба е 35 лв. До 30 септември билетите се продават на промоционална цена от 30 лв.

Повече информация, музика и видео клипове на NARCOTANGO могат да бъдат намерени на официалната страница на събитието http://narcotango.tanguerin.com.