Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

След големият интерес, който предизвика спектакъла NEO DERVISH,

игран четири пъти в Народен театър "Иван Вазов" София,

ще го представим за първи път и в Античен театър Пловдив.

 

NEO DERVISH е авторски танцово-музикален и визуален спектакъл на Ziya Azazi и 3inSpirit.

С този спектакъл искаме да Ви дадем нещо, което е отвъд думите, нещо което е в областта на чувствата и усещанията.... нещо, което кара душата и съзнанието да търсят още по-непримиримо от къде идват и от какво са част!


Ziya Azazi - хореограф, танцьор и дервиш.

Роден в Антакия - Турция, базиран във Виена, живее и работи - по света.

От 1990 до 1994 г. създава първите си хореографски работи в Държавния театър на Истанбул. През следващите години започва все по-задълбочено да практикува и изследва(мистично и научно) танца на дервишите.

През 1999 се мести във Виена, където получава признанието най-добър танцьор на годината в Австрия. Създава множество проекти с артисти от цял свят. През 2012г. участва в откриването на Олимпийските игри в Лондон.

Представял е спектаклите си пред кралските семейства на Дания, Мароко, Холандия и Тайланд. До момента е обиколил над 40 държави, над 230 града и е изнесъл над 450 представления. След придобитата практика през последните години, той започва да изнася лекции и уоркшопове. По този начин помага на много хора да разширяват собствените си граници и да откриват все повече себе си.

 

Burak Malçok - ney

Роден в Анкара, живее в Истанбул.

Завършва Държавната консерватория в Истанбул, с почетна степен. Изнасял е концерти на всички континенти като част от групата на световно известния Mercan Dede, както и със своята Yakpare. Участва в емблематичния концерт на UNESCO по случай честването на 800 години от рождението на Mevliana - Rumi. Определян за един от 5-те най-добри изпълнители в света на традиционния суфи инструмент NEY. В момента(само 29 годишен) преподава ney в катедрата "Ottoman Music Research and Performance Center" в Истанбулския университет.

 

Aleksander Petrov - джаз музикант на тъпан.

Роден в Скопие, завършил консерваторията в Париж, живее и свири Ню Йорк. Характерен с мултинационалните си джаз проекти, в които обича да експериментира със смесването на ритми.

 

Иван Шопов - електронен звук

Български музикант, продуцент и визуален артист известен под имената: Иван Шопов / Cooh / Balkansky/

Представя музиката и изкуството си в Европа, Южна Америка, САЩ, Канада, Азия и Австралия. Издава многобройните си проекти за едни от най-големите лейбъли в света. Лектор по създаване на електронна музика, което му намира място в компанията за музикален софтуер Ableton.

 

 

Валентин Ганев - актьор

Роден в Русе, завършва актьорско майсторство във Всерусийски държавен институт по кинематография в Москва, в класа на С. Бондарчук. Изиграл е над 70 театрални роли и участвал в над 50 български и чуждестранни кино продукции. Носител на две награди АСКЕЕР за водеща мъжка роля, и на две награди ИКАР. Свири на три инструмента, владее три жанра, говори три езика.

От 20 години играе в Народен театър "Иван Вазов".

 

 

Стефан Н. Щерев(3inSpirit) - съавтор, режисьор и продуцент на спектакъла.

Роден във Варна, живее в София, обикаля света, за да снима. Занимава се с фотография, видео и филми, продуцира събития в областта на култура и изкуство. Създател на Етно Арт фестивала "ЕдинЕние". Работи в театъра с Мариус Куркински и Камен Донев. През 2015г. излиза първият му игрален филм "Някой посети душата ми" с Мариус Куркински. Участвал е в няколко съвместни проекта с ZIya Azazi в чужбина.

Обича да работи за каузи и проекти, които помагат на обществото да израства мисловно, културно и духовно.