No Joy / Канада  - Билети

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Аларма & Indioteque представят:

No Joy (Канада) в кино „Влайкова“

22.11.2013 (петък) – 19:30ч. – кино „Влайкова” (ул. „Иван Асен II” 11)

Билети:
12 лв (предпродажба)
15 лв (на входа на киното в деня на концерта)
               

Дамското шугейз/нойз-рок дуо No Joy от Монреал ще гостува в България на 22 ноември в кино „Влайкова“ по покана на “Аларма Пънк Джаз” и Indioteque.

Концертът им  в София е част от европейското им турне, представящо новия им албум Wait To Pleasure, който излиза три години след впечатлилия северноамериканската инди-сцена Ghost Blonde (2010).

Актуалният им проект е посрещнат с позитивни отзиви от музикалната преса, сравняваща ги с My Bloody Valentine, Jesus & The Mary Chain, Cocteau Twins и Ladytron. No Joy са издавани от Mexican Summer, лейбъла на Kurt Vile, Washed Out и Best Coast, чиято вокалистка Бетани Косентино ги обявява за „най-добрата група в света“ в Twitter.

No Joy са създадени през 2009 г. от Джасмин Уайт-Глуц от Лос Анджелис и живеещата в Монреал Лаура Лойд, които се запознават онлайн и започват да създават музика от дистанция. Двете впоследствие се установяват в Монреал, а за кратко в групата е Грант Харт от Husker Du. Само година след първите имейли, дебютният Ghost Blonde е факт.

В София преди No Joy на сцената ще излезе друго дуо, но от Македония. Demek са Саша Павлович, басист на Suns, създател на легендарното радио шоу Radio Bagdad и бивш член на Bernays Propaganda, и основателят на Bernays Propaganda и XaXaXa Васко Атанасоски.

Очаквайте и още новини около другата подгряваща на събитието. Засега можем да кажем, че тя е много специална и че организаторите ще я обявят седмица преди събитието – на концерта на поляците Keira Is You – пак в кино „Влайкова” (на 15 ноември).

Това е пореден концерт, организиран съвместно от Аларма и Indioteque. През последните две години по тяхна покана в София са гостували No Age (САЩ), Handsome Furs (Канада), Jeniferever (Швеция), Sister Gracie (Великобритания), Dirty Beaches (Канада).

Билетите за No Joy ще са на цена 12 лв на предварителна продажба, а в деня на събитието те ще струват 15 лв. Шоуто се провежда с медийната подкрепа на mail.bg, а БНР ше го запише и излъчи по програма „Христо Ботев”.

А ето и какво казват световните медии за No Joy:

„Те са от тези групи, които реновираха един жанр като шугейза не заради носталгията, а за да го придвижат напред с нови идеи” (Allmusic, 4,5/5)

„В новия си албум тe показват още по-голяма увереност в силите си” (Pitchfork, 8.0 / 10)

„Най-добре е просто да усилите максимално и да оставите буреносните звукови вълни да ви отнесат” (The Line of The Best Fit)

Повече на:
https://www.facebook.com/alarmafest
http://indioteque.com/
http://bnr.bg
http://nojoymusic.com/

YOUTUBE:
http://www.youtube.com/watch?v=7WYDMj_sCFg
http://www.youtube.com/watch?v=X1sWbcgBe1g
http://www.youtube.com/watch?v=6rnE5yHzp_U