ОБИЧАИТЕ НА БЪЛГАРИЯ  - Билети

BG BulgareYambol - Билети

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

В навечерието на Коледа Национален фолклорен ансамбъл „БЪЛГАРЕ” ви кани да се потопите в удивителния свят на българските традиции.

На 15 декември, четвъртък, от 18.30 часа зала "Диана" в Ямбол ще бъде завладяна от популярния проект „ОБИЧАИТЕ НА БЪЛГАРИЯ“ - една отдавна замислена творческа идея, осъществена по неправен досега начин.

В спектакълът хореографът Христо Димитров, вече в ролята на Разказвач, и прекрасните танцьори от прочутия му ансамбъл ще представят най-красивите празници и обичаи, които нашият народ е създал и опазил през вековете. Удивителни истории, уникални костюми и завладяващите ритми на впечатляваща хореография ще оживеят в старинни обичаи от различни кътче-та на Родината ни в осем сценични картини. Със специалното участие на солистите на "БЪЛГАРЕ" Албена Вескова и Веселин Кузмов.

Специфичното в този спектакъл на именития ансамбъл е че представянето на    обичаите започва и завършва с Ямбол - емблематичен град, съхранил през       вековете традициите на Тракия в тяхната самобитност и богатство. Представлението се осъществява под патронажа на кмета на Ямбол Валентин Ревански и със съдействието на Община Ямбол.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на НФ "Култура"  по  "ПРОГРАМА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ НА ЧАСТНИ КУЛТУРНИ ОРГАНИЗАЦИИ".  

„ОБИЧАИТЕ НА БЪЛГАРИЯ“ – един спектакъл, който ще ви промени!   

15 декември 2022 г., четвъртък, зала "Диана" - Ямбол, 18:30 часа.