Оперен концерт с Красимира Стоянова300 - Билети

Оперен концерт с Красимира Стоянова

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

„Оперен концерт с Красимира Стоянова“

Диригент Георги Димитров

Съвместен проект на Театрално-продуцентски център – Варна и ММФ Варненско лято.

Оперната дива Красимира Стоянова, българското сопрано, чието име днес в цял свят е синоним за най-високо вокално и артистично майсторство, е родена във Велико Търново. Учи цигулка в Русенското музикално училище „Веселин Стоянов“ и в АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев" – Пловдив. Започва кариерата си като цигуларка, а през 1995 г. дебютира като певица в Националната опера в София. През 1998 г. е забелязана от директора на Виенската Щатсопер, Йохан Холендер, който я кани да стане солистка на първия австрийски оперен театър. Нейният виенски дебют, в ролята на Микаела от „Кармен“ на Бизе, й отваря вратите към световната слава. Красимира Стоянова е удостоена с титлата „Камерзенгерин“, най-високото отличие, давано на оперни певци в Австрия. Аплодират я в Музикферайн и Концертхаус Виена, Залцбургския фестивал, Дойче опер, Щаатсопер и Концертхаус Берлин, Карнеги Хол, Миланската скала, Ковънт Гардън, Метрополитън опера, Цюрихския оперен театър, Националната опера в Хелзинки, Театро Колон в Буенос Айрес, Вашингтонската национална опера, Номори опера Токио и други престижни театри.

Въпреки препълнения си график, оперната прима намира време и за българските сцени, а през това лято организира и майсторски клас в родния си град. „Не е лесно да се съчетае програмата ми, която подреждам с години напред. Но правя всичко възможно да имам време за моята родина, защото какво по-хубаво от това човек да си е вкъщи и да може да представи онова, което прави, на най-близките си. Освен това с годините се убеждавам, че трябва повече да давам на България. Смятам, че всеки един от нас, хората на изкуството, трябва да дава повече на своята държава, на своята родина, защото това е смисълът на нашата професия – да работим за издигането на духа на нашата прекрасна нация. Мисля си, че оперното пеене не е професия, а хоби, съдба, мисия, живот“, споделя звездната българка.

Оперният концерт на Красимира Стоянова, под диригентството на известния с перфекционизма си Маестро Георги Димитров, несъмнено ще бъде един от върховете на Опера в Летния театър и ММФ „Варненско лято“ 2021.