ORQUESTA TIPICA LIBERTANGO

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

10% ОТСТЪПКА ОТ ЦЕНАТА НА БИЛЕТИТЕ ДО 11 НОЕМВРИ!

На 11 декември, Световния ден на тангото, заповядайте на премиерния концерт на Orquesta Tipica Libertango - първия български танго оркестър посветил се изцяло на класическото аржентинско танго! Инициатор, основател и ръководител на оркестъра е Стоян Караиванов, най-известният изпълнител на бандонеон в България и единственият бандонеонист в страната, който изпозлва класическа аржентинска система на свирене. Останалите музиканти в оркестъра са млади и талантливи изпълнители, подбрани чрез взискателен кастинг и преминали през серия майсторски класове за танго оркестър водени лично от Даниел Бинели - един от най-известните бандонеонисти, педагози, изследователи и аранжори в областта на аржентинското танго, ръководил и участвал в редица знакови оркестри за жанра.

Основна цел на Orquesta Tipica Libertango е пресъздаването на репертоарите и аранжиментите на великите оркестри от историята на тангото. Първият концерт на новата формация е посветен на стила на оркестъра на Освалдо Пулиезе - един от най-обичаните композитори и аранжори в света на аржентинското танго. Характерният ритъм, полифоничността, виртуозността, драматизма - всичко това прави аранжиментите на Пулиезе изключително популярни както в танцовите салони, така и в концертните зали по света. Стилът на Пулиезе е префектният мост между традиционната и съвременната танго музика и не случайно е залегнал в основата на сценичното танго, такова каквото го знаем от големите танго шоу-спектакли. Софийската публика ще може да се убеди в това гледайки на живо танцовите изпълненията на световния шампион по сценично танго Макс ван дер Воорде от Аржентина, който пристига в София специално за да вземе участие в концерта със своята партньорка Ралука Алдеа.

А за тези, които обичат да комбинират тангото с шампанско са осигурени ограничено количество VIP билети, включващи чаша шампанско Sanger Tango Paradoxe Brut Rose преди или след концерта.

Подробна информация за събитието има на www.diadeltango.com.