ОСЕМ СЕЗОНА НА ЛЮБОВТА КВАРТО И ПРИЯТЕЛИ  - Билети

8seasons - Билети ©

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

8 сезона с любов


14 февруари с музиката на Антонио Вивалди и Георги Андреев


 


 


„И ето, пак пристига пролетта!


Жужат плелици, птици са запяли.


Потоци ромолят, цъфтят цветя,


Зефир полъхва, с топъл дъх ги гали.“


 


Как би звучала поезията с музика? Това са стиховете, по които Вивалди пише своите „Годишни времена“ – цикъл от четири „кончерти гроси“, който отдавна е сред най-обичаните произведения за всички времена. През годините има стотици различни концепции в изпълненията на тази барокова творба, но сега българските музиканти от Кварто подготвят едно събитие, което несъмнено ще остане в световната музикана история – „8 сезона с любов“ със сезоните на Антонио Вивалди и българските сезони на Георги Андреев. На 14ти февруари в Зала България ще бъдете обгърнати с любов от музика - любов към живота, към природата, към красотата.


 


"Сезони и ритуали", поредният шедьовър на композитора Георги Андреев, е четиричастен концерт за цигулка, струнни и чембало, инспириран от "Годишните времена" на Антонио Вивалди, има подобна "кончерто гросо" структура, но е изграден върху български интонации, метроритмики и характерни ладове. Всяка част е свързана с конкретен ритуал или дейност, която се извършва в конкретния годишен сезон, пряко свързан с българските традиции. Има и целенасочени препратки към стила и звуковата характеристика на Вивалди, но всичко е пречупено през творческата призма на композитора и дълбоко свързано с българския фолклор.


Това произведение, написано специално за цигуларя Иван Пенчев и Кварто-музикантите, ще прозвучи за първи път на 14 февруари 2020 в Зала България веднага след любимите на всички "Сезони" на Вивалди.


 


8 СЕЗОНА С ЛЮБОВ


14 февруари 2020 в Зала България от 19.00 часа


Соло-цигулка: Иван Пенчев


С музикантите на Кварто и Софийска филхармония


Програма:


Антонио Вивалди


"Пролет" - "Лято" - "Есен" - "Зима"


Георги Андреев


"Игнажден" - "Цветница" - "Жътва" - "Гроздобер"


(световна премиера)


 


Приятно слушане и незабравим 14ти февруари!


Quarto Quartet


 


Билети – на касата на Зала България и тук:


https://www.eventim.bg/bg/bileti/osem-sezona-na-lbobta-kbarto-i-priteli-sofia-bulgaria-hall-1151910/performance.html