Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Българската група Outhentic с концерт „Фолклор на кръстопът“

Концертът ще представи една световна обиколка скрилете на   фолклора

 

На 7 ноември в Sofia Live Club , българската група Outhentic ще съчетаеавтентичен български фолклор с джаз, фънк и груув, както и с келтски, ирландски и финландски мелодии.

Райна Василева (вокал, перкусии) и Живко Василев (кавал, пиано) имат амбицията да съберат световната музика на едно място по повод петата годишнина от първия си съвместен запис. Голяма част от песните, които ще чуят всички закупили билети за концерта, се раждат по време на турнетата на групата около света. 

Макар и млади като формация, Outhentic имат богат опит с международни участия – на етно фестивалите в Белгия и Швеция, както из цяла Европа, където правят и участватвуъркшоповеза българска музика и срещат музиканти от цял свят. Именно там, младите творцисе запознават с британския китарист Йън Стивънсън, с когото по-късно работят заедно върху оригинални интерпретации на български фолклор. По време на едно от своите участия на world music фестивал, Райна и Живко преподават български фолклор на певци от Кения и Индия, на ирански гъдулар и индиец – перкусионист. Така осъзнават, че именно смесицата между различни стилове в уърлд музиката е дестинацията, към която групата ще поеме в албума, над който работят в момента.

А публиката на предстоящия им концерт ще бъде първата, която ще чуе няколко композиции от него!