Пазител на традициите 2013  - Билети

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Четвърти годишни награди „Пазител на традициите”
 
На 14 ноември 2013 г. в аула "Максима" на Университета по архитектура, строителство и геодезия за четвърта поредна година Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите-7 ще връчи единствените у нас награди за личности и организации, допринесли за съхраняването, развитието и популяризирането на българските традиции.
През 2013 г. наградите ще се връчат в 7 категории: "Фолклор", "Изкуство", "Занаяти", "Кулинария", "Личност", "Организация" и "Селище-пазител на традициите". На 26 октомври приключи онлайн гласуването за отделните категории. На церемонията на 14 ноември ще бъдат обявени както фаворитите на публиката, така и изборът на журито, който се състои от предишни носители на приза и творци в областта на занаятите, изкуството и фолклора.
Сред призьорите от предишни години са Валя Балканска, Нешка Робева, Димитър Митов-Комшин, Кеазим Исинов, а за 2013 г. сред номинираните личат имената на Христо Димитров – директор на ансамбъл „Българе”, Янка Рупкина, нестинаря Михаил Георгиев и много други.
 
От 18:00 часа на 14 ноември във фоайето на аула "Максима" ще се проведе Благотворителен базар в подкрепа на кампанията за изграждане на Мемориал "Пазител на традициите" в гр. София. Там гостите на събитието ще могат да дарят средства за каузата, закупувайки предмети, изработени и предоставени с благотворителна цел от занаятчии.
Началото на официалната церемония по връчването на наградите е в 19:00 часа.
Водещи на церемонията ще бъдат журналистите от БНТ Даниел Спасов и Милен Иванов, водещи на предаването за фолклор „Иде нашенската музика” по националната телевизия.
Специален гост е програмата е Валя Балканска, носител на наградата „Пазител на традициите” 2012 в категория „Фолклор”-големи.
www.pazitelnatradiciite.com