ПЕСЕН БЕЗ КРАЙ с Вида Пиронкова - Билети

ПЕСЕН БЕЗ КРАЙ с Вида Пиронкова - Билети ©

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

"Песен без край" е музикално поетична вечер с най-новите стихове, клавирни пиеси и песни на автора и композитор Вида Пиронкова, изпълнени лично от нея. Част от песните в програмата са високо оценени и подкрепени от Културния фонд на МУЗИКАУТОР за 2019 година. Друга част са плод на нейното творчество от началото на 2020 година. Този нов вид пърформанс е идея на Пиронкова, която ще го представи за първи път пред пловдивчани. Софийската ѝ публика беше зарадвана наскоро от подобен вид проява, но в по-камерен вид.

Вида Пиронкова е академичен музикант, творил и творящ в много и различни жанрове на музиката и изкуството, а стремежът ѝ е да ги обедини в една неразривна симбиоза, като най-кратката форма е песента. Много български певци и музиканти са изпълнявали музиката и песните ѝ.

Тя е дъщеря на големия български художник Енчо Пиронков - почетен гражданин на Пловдив.По стъпките на бащата, дъщерята следва неотлъчно почитта и преклонението му пред високия човешки дух и Изкуството, в неговата най-чиста форма на изява.

Музиката и словата на Вида Пиронкова са силно енергийно заредени с любов и човеколюбие, и са едни от най-карасивите и мелодични произведения в съвремието ни. Едно от най-ярките доказателства за това е песента ѝ "Гълъбо", станала любима на милиони българи.