Peter Slavov Quartet - USA

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Краят на октомври и началото на ноември е запазеното време на едно от най-очакваните джаз събития в страната – Пловдив Джаз Фест. И тази година основната програма на фестивала се състои от 6 концерта, които този път са събрани в три дни.

Заключителната вечер на  (02 ноември) е посветена изцяло на българския джаз.

Тя ще започне с концерта, иницииран от Пловдив Джаз Фест, който е своеобразен трибют към големия пианист и композитор Румен Тосков-Рупето – едно най-важните и обичани имена в българския джаз. Сред участниците в него ще бъдат пианистът Антони Дончев, бас китаристът и контрабасист Веселин Веселинов-Еко, тромпетистът Росен Захариев, виолистът Валентин Геров и др.

Официалната програма ще закрие известният контрабасист Петър Славов младши. Единствено в рамките на Пловдив Джаз Фест, той ще представи своя първи самостоятелен албум. От 2006 г. джаз музикантът и композитор живее в Ню Йорк. Носител е на много награди и е свирил на едни от най-престижните сцени в над 40 държави. Петър Славов е работил с някои от най-значимите имена в музиката като Куинси Джоунс, Джо Ловано, Алфредо Родригез, Чучо Валдес и много други. 

** Билетите са за една фестивална вечер и включват двата концерта на съответната дата**

Петият Пловдив Джаз Фест ще се проведе от 31 октомври до 02 ноември.

Тазгодишното издание е и акцент от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Организатор на Пловдив Джаз Фест е Блу Ем.