Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Пловдив Джаз Фест 2017

 

1 ноември, 20:00 часа

Концерт 1 – Джейсън Моран Бенд/ In My Mind: Monk

Джейсън Моран Бенд ще представи In My Mind: Monk. Тази година се навършват 100 години от рождението на един от най-големите музиканти в историята на джаза – Телониъс Монк. Ето защо Пловдив Джаз Фест ще отдаде почитта си към великия пианист с проекта на Джейсън Моран, посветен на Монк. За проекта Джейсън Моран споделя, че е много личен, тъй като признава, че Телониъс Монк е причината той да свири на пиано и да продължава да го прави.

 

Концерт 2 – Хилда Казасян с JP3 и Мишо Йосифов/ „С усмивка за Ела“

Вторият концерт в откриващата вечер е посветен на другата голяма годишнина през 2017 – през тази година се навършват 100 години и от рождението на кралицата на джаза Ела Фицджералд. В проекта „С усмивка за Ела“, вдъхновен от и създаден специално за Пловдив Джаз Фест, обичаната Хилда Казасян ще представи музиката на Ела в своя личен прочит и в аранжименти на Живко Петров.

 

2 ноември, 20:00 часа

Концерт 1 – Христо Йоцов/Jazz Cats

Христо Йоцов ще представи последния си проект Jazz Cats. Албумът излезе наскоро и с Христо в записите и концерта на 2 ноември участват Арнау Гарофе (тенор саксофон), Любомир Цанев (пиано) и Димитър Карамфилов (контрабас).

 

Концерт 2 – Дони Маккаслин Бенд/ Beyond Now

Дони Маккаслин е един от най-активните джаз артисти в момента. С концерти във всички престижни фестивали и зали, той е едно от най-търсените имена в джаза днес. Дони е човекът, заедно с който Дейвид Боуи създаде и записа Blackstar. В Пловдив той ще представи най-новия си проект Beyond Now, който включва и инструментални кавъри на някои песни на Боуи.

 

3 ноември, 20:00 часа

Концерт 1: Антони Дончев Проект

От сцената на Пловдив Джаз Фест публиката ще има удоволствието да чуе новия проект на Антони Дончев, в който участват Павел Терзийски и Росен Захариев-Роко.

 

Концерт 2: Четирима господа пеят джаз: Орлин Павлов, Павел Терзийски, Свилен Ноев и Стефан Вълдобрев

Това е вторият голям проект, вдъхновен от Пловдив Джаз Фест тази година и създаден специално за него. На 3 ноември публиката ще чуе четирима любими певци, които ще изпълнят избрани от тях самите джазови композиции, както и някои от известните си песни в джаз аранжимент. За първи път заедно на една сцена ще се качат Орлин Павлов, Павел Терзийски, Свилен Ноев и Стефан Вълдобрев.

 

4 ноември, 20:00 часа

 

Джошуа Редман Трио

В последните десетилетия Джошуа Редман е работил с най-големите имена в джаза. С няколко номинации Грами, участие в създаването на музиката към редица филми и най-висока оценка от критиката, както и от читателите на престижните издания Downbeat, Jazz Times и Rolling Stone - Редман е един от най-ярко изявените джаз артисти днес. Известният саксофонист ще закрие Пловдив Джаз Ф