Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Описание

„Plovdiv Fresh Music Festival“ e второ издание на музикалния фестивал, който представя млади музиканти от Европа. Изборът на локациите от центъра към Махалата представлява символично сближаване на музиканти от различни етноси, на разнородни публики и жанрове музика. Това ще се осъществи от Ферворнер-Краузе Камерен оркестър от Мюнхен, Dead Merkels (България/Германия/Великобритания) и ромския  състав „Исмаил Банд“; джаз-музикантите от Кристиян Желев трио, известният  барабанист Гидо Май и младежката група Bad Kids to the Back; млади композитори от България, Германия и Латвия,  чиито произведения ще бъдат изпълнени от българския квартет „Контрапункт“.

Съпътстващата програма включва работилница за деца от Столипиново, майсторски клас за барабанисти с Гидо Май и уъркшоп за креативно композиране с Александър Матюсън и Мартинш Бауманис  за  младежи  (над 12 години).

ПРОГРАМА:

  • 7 септември 2019 г., 18:00  ч., е представянето в Малка базилика, което ще разгледа мита за Орфей в интерпретацията на млади композитори.
  • 8 септември 2019 г., 19:00  ч.  -  Джаз вечер в Bee Bop Café
  • 9 септември 2019 г.,  19:00  ч., е последното събитие  - „Махалата - фюжън“, в  Сватбен дом в кв. Столипиново, Пловдив

Проектът Plovdiv Fresh Music Festival е включен в официалната програма на Пловдив - Европейска столица на културата"2019 и се осъществява с финансовата подкрепа на Общинска фондация "Пловдив 2019" и "Креатив рей" ЕООД - агенция за реклама и връзки с обществеността.