ПРЕЛЕСТИТЕ НА ИЗНЕВЯРАТА - Билети

ПРЕЛЕСТИТЕ НА ИЗНЕВЯРАТА - Билети ©

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитиетоКомедия от Валентин Красногоров

 

Превод – Добринка Стефанова

Режисьор – Костадин Бандутов

Сценография и костюми – Петър Митев

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В ролите:

ТОЙ – Валентин Митев

ТЯ – Веселина Михалкова

ТЯ – Цветина Петрова

ТОЙ – Валери Вълчев

ТЯ – Гергана Арнаудова

ТОЙ – Димитър Костадинов

ТЯ – Биляна Стоева

Той – Константин Соколов

ТЯ – Милена Кънева

ТОЙ – Свилен Стоянов

 

 

Руският автор Валентин Красногоров е познат като майстор на елегантната съвременна комедия. Той владее жанра във всичките му нюанси – хумор, ирония, парадокс. С тънко познаване на човешките слабости той представя няколко двойки, за които изневярата носи далеч не толкова прелести, колкото са очаквали...

В режисьорската си концепция за „Прелестите на изневярата” Костадин Бандутов тръгва от следните разсъждения: „Когато няма кой да те стопли вкъщи, търсиш топлина навън. Изневярата винаги започва на подсъзнателно ниво, тръгваш към нея и едва по-късно осъзнаваш, че се намираш на кръстопът и не знаеш накъде да поемеш.

Сложно и не непременно негативно явление, изневярата съдържа в себе си доза приключенски дух и ако имаш повече опит, започваш да се плашиш от неизвестното или от това, че нещата се повтарят.

Затова комедията „Прелестите на изневярата” не се занимава със самата изневяра, а с тревогите и въпросите, свързани с нея. Избрал нестандартен и нетипичен подход, авторът се фокусира върху героите, които, изневерявайки, се борят помежду си, а после и със самите себе си. Те търсят доверие, но се страхуват, колебаят се и всеки очаква другият да направи първата крачка.”