BG Kati300 - Билети

Приказките на Кейти

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Приказките на Кейти

Копнежа на жената във вихъра на Историята.Приказките на Кейти е историята на една жена и нейният любовник, който след ужасно събитие я оставя с обещание да се върне един ден. Това е историята на една градина с овощни дървета от череши.

Кейти, заедно с няколко чуждестранни слуги, живее защитена в градината си, под сянката на нейните черешови дървета, мълчаливи свидетели на нейния живот и история. Всеки ден Кейти приема посетители, защото всеки момент може да доведе връщането на този, който замина, затова Кейти продължава да се държи в готовност. С нейните истории и мълчание, Кейти ни разказва за копнеж, чакане, тя ни разкрива онова, което е неизказано. Тя, която чака, е самата тя на пътешествие, застанала мълчаливо на пътя на живота си в ярки рамки, в центъра на градината си под сянката на черешовите дървета, пълни със спомени.

„Приказките на Кейти е сложна и многопластова среща с Кейти – момиче, чийто житейски опит и съдба са капсулирани в песните. Но Кейти (на полски: Kasia) също е името на тълпа. Традиционно се използва в полските народни песни, поезия и приказки като име на женски герой. Следователно, срещата с Кейти е среща с хиляди жени, чиито преживявания са били изключени и премълчавани от героичните истории, написани и преразказани от мъже. Да се срещнем с тях чрез и в песента означава да им върнем гласовете, позволявайки ни да ги чуем.”

Проф. Дариуш Косински, Ягелонски университет, Краков


Представлението е на английски с български субтитри.

Режисьор: Марио Биаджини

Изпълнява: Агнешка Казимерска

Продуцент: Fondazione Teatro della Toscana / Работен център на Йежи Гротовски и Томас Ричардс


На 28.05, 29.05, 30.05 Агнешка Казимерска ще проведе два уъркшопа "Звукоизвличане" и "Вътрешни персонажи.


Повече информация:

https://toplocentrala.bg/education/zvukoizvlichane-uarkshop-a-i

За кандидатстване, изпратете CV и кратка мотивация на:

multicult.art@gmail.com