Приятно ми е, Бранислав Нушич  - Билети

BG Nishic200 - Билети ©

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

„Приятно ми е, Бранислав Нушич!!!“ е спектакъл, събрал пъстър букет от смешни и динамични герои, изрисувани от ненадминатия майстор на комедията Бранислав Нушич.


Със специалното участие на: Робин Кафалиев, Латинка Петрова, Мая Бежанска.  


Ролите се изпълняват от младите, но вече доказали се актьори на Драматичен театър „Антон Страшимиров“.


Сценичен вариант и постановка: Андрей Калудов


Художник: Диляна Асенова


Музика на песните: Хагашот Агасян


Пиесите се поставят за първи път на българска сцена


Спектакълът е създадена от Театър за драма, музика и танц /Театрално-музикален център - Разград/


 


Блестящият състав от млади и опитни  актьори заживява в невероятни и в същото време напълно жизнени ситуации. Недъзите на обществото, издевателството на чиновниците над обикновения човек, духовната нищета на управниците и безсилието на редовите граждани плисват мощно от сцената чрез средствата на смеха и шаржа. В един случай досадна муха се оказва по-важна от тъжбите на пострадалата женица, друг път невежеството на човека с власт ще хвърли в ужас цялото общество. Даже любовта под перото на Нушич ще изглежда смешна и деформирана, ако я лишават от нормални човешки трепети, ако фалшиви претенции на отбраното общество заменят чистите сърдечни трепети.


Въображението на Нушич не се ограничава само с присмех и ирония. Големият майстор на задъхващо смешни ситуации и образи умело ни кара да усетим, как изпод комедийния фойерверк прозира тъга и съчувствие към обикновения човек. Горещото сърце на Нушич е на страната на страдащия от калпавото чиновничество и управление народ. Това го прави толкова жив и актуален и днес.