златен кон - Билети

Първи Международен Цирков фестивал Златен Кон

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

ПЪРВИ МЕЖДУНАРОДЕН ЦИРКОВ ФЕСТИВАЛ „ЗЛАТЕН КОН“


Готови ли сте да станете част от нещо невиждано на Балканите? Стефани Арт и Голдън Хорс Продъкшън с гордост представят Международен цирков фестивал „Златен кон“ - за първи път в България в чест на 125 годишнината от създаването на българското цирково изкуство!

От 28.09.2022 до 01.10.2022 г. зала 1 на НДК ще се превърне в арена на най-добрите циркови артисти от цял свят, които ще се състезават за призовите места на първия по рода си цирков фестивал.

Артисти от Перу, САЩ, Франция, Италия, Виетнам, Монголия, Казахстан, Узбекистан, Украйна, Киргизстан, Испания, Швейцария, Гърция, Финландия и България ще демонстрират феноменалните си способности и ще покажат невиждани у нас циркови номера в две конкурсни програми.

Всеки ден ви очакват два различни спектакъла – Програма А и Програма Б. Програмите включват различни артисти и циркови номера, като продължителността на един спектакъл е 2 часа. Независимо коя програма изберете - А или Б, ви очакват несравними емоции. А за най-големите ентусиасти предлагаме комбинирани билети и за двете представления.

Енергия, плам и майсторство, граничещо с магия! На сцената ще препускат коне и камили. Папагали ще летят над публиката. Циркови номера, невиждани досега в България! Рисковани каскади, постижения на границата на човешките възможности, главозамайващи атракции във въздуха и на манежа, сензационно илюзионно шоу, световноизвестни клоуни и още, и още, и още…

Балет „Ватан“ и популярните водещи Деси Добрева и Драго Драганов допълват класата и авторитета на този изключителен артистичен форум за преживяване, което няма да забравите.

И това не е всичко: представително жури от световни циркови експерти от десет страни, с председател на жури комисията Нешка Робева, ще оценява участниците и ще връчи наградите „Златен кон“, „Сребърен кон“ и „Бронзов кон“ на грандиозен Гала спектакъл на 01.10.2022 от 19.00 ч.

Не пропускайте шанса да видите и почувствате магията на ЦИРКА!