BG Piligrim - Билети

Пътят на пилигрима - Акустичен проект Деница Серафим

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Концертът „Пътя на пилигрима” със средновековна и ренесансова авторска музика на Деница Серафим Ансабъл ще бъде представен във Варна на 27 ноември в Градската художествена галерия от 19:00 ч.

Средновековният концерт „Пътят на пилигрима” на Деница Серафим Ансабъл ще бъде представен във Варна на 27 ноември в Градската художествена галерия "Борис Георгиев" от 19:00 ч.

„Пътят на пилигрима” е музикално пътешествие из Европа от XVI в. – време, в което се преплитат Средновековие, Ренесанс и Барок. Деница Серафим се вдъхновява от тези епохи и артистично пресъздава това пътешествие в песни, които съпровождат поклонническия път на група пилигрими, странстващи из стара Европа. Нейните мелодии са повлияни от автентичното звучене на музиката на Англия и Дания, Испания и Италия. Изпълнена на различни европейски езици тази музика носи приказно усещане, наситено с романтиката на северното звучене, средновековните ритми и ренесансовата музика.

В своя първи самостоятелен акустичен проект тя събира талантливи музиканти, които влизат в ролята на тези пътници и оживяват нейните музикални идеи. Участниците в това пътешествие са Асен Маринов - китара, Бояна Зарева -цигулка, виола, Емил Михов - виола да гамба и блокфлейта, Йордан Владев – етно флейти, ударни, Деница Димитрова - келтска арфа, Емил Джордж - сакбът, Нейко Бодуров - тромпет, Анита Нейчева – бендир, перкусии и разбира се, Деница Серафим - вокал, композиции. Избраните инструменти са характерни за старата европейска музика и създават специално звучене и настроение като в същото време атрактивно представят музиката на сцена. Деница Серафим влиза и в ролята на художник по костюмите, пресъздавайки интересна и автентична средновековна визия на основните действащи лица в този концерт.

Билети за концерта могат да се намерят в мрежата на Ивентим и на касата във Фестивалния комплекс във Варна.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” по програма "ПРОГРАМА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ НА ЧАСТНИ КУЛТУРНИ ОРГАНИЗАЦИИ” и е част от проекта "Джаз Плюс Концерти:"Пътят на пилигрима" и "Отвъд нотите:Роберто Фонсека и Нови български гласове"

За допълнителна информация:

Маргарита Боисова

margarita@jazz-plus.com