RATIO – форум за популярна наука  - Билети

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

RATIO – форум за популярна наука


Програма:


14:00 - 14:15 - откриване


14:15 - 15:00 - Пол Зенон - Медиуми в действие


15:00 - 15:30 - кафе-пауза


15:30 - 16:15 - Морис Гринберг - Социалните дилеми


16:15 - 16:30 - почивка


16:30 - 17:15 - проф. Матю Коб - Обонянието


17:15 - 17:45 - кафе-пауза


17:45 - 19:00 - дискусионен панел с вашите въпроси
RATIO е събитие, което представя науката по интересен и атрактивен начин. Лекторите на събитието няма да ви засипят с излишна терминология, а ще обяснят своята тема достъпно за всеки. RATIO се провежда за трети път и вече има своите редовни посетители. Независимо дали сте присъствали на някое от предишните събития или идвате за първи път, обещаваме да ви изненадаме приятно – темите на лекторите са много различни една от друга, а се различават и от предишните събития.


Традиционно, програмата на RATIO включва 4-ма лектори и дискусионен панел в края на програмата, когато всеки може да зададе въпросите си към лекторите. Темите на събитието включват:


-          Тайните на медиумите: Експозе на техниките и методите, използвани от медиумите и други псевдо-паранормални „експерти“.


Презентация на Пол Зенон, един от най-известните британски илюзионисти с голям опит в представянето на различни трикове, илюзии, измами и паранормални теми.


-          Обонянието
Презентация на проф. Матю Коб от Университета в Манчестър. Проф. Коб има над 30 години академичен опит, пише за The Guardian и участва в популярното предаване на BBC Wonders of Life. Той ще представи науката зад обонянието по популярен начин с участие на публиката, използване на човешки феромони и обяснение как червеите могат да подушат синия цвят.


-          Как хората взимат решение в социалните дилеми?


Презентация на д-р Морис Гринберг, преподавател в Нов български университет. Д-р Гринберг е ядрен физик по образование, но академичните му интереси в сферата на когнитивната психология го насочват към въпросите за социалните дилеми и сътрудничеството. Лекцията ще разкаже за изследвания върху поведението на хората в т.нар. Дилема на затворника, Игра на ултиматум и други игри от теория на игрите, които хвърлят светлина върху механизмите, водещи до понякога парадоксално и ирационално поведение.


Език на лекциите: английски и български. За лекциите на английски не е осигурен превод.