Рецитал на Горан Кривокапич / Монтенегро  - Билети

BG Goran - Билети ©

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Рецитал на Горан Кривокапич (Монтенегро)


 


Проф. Горан Кривокапич е сред най-изтъкнатите класически китаристи на нашето съвремие. За първи път той ще изнесе рецитал в България, по покана на пловдивския GuitArt Festival.


Поставянето на нови стандарти с техническа виртуозност и характерна интерпретация, прави Горан Кривокапич един от водещите китаристи на новата международна китарна сцена.


Той печели първия си международен конкурс на четиринайсет години, след което спечелва още осемнадесет, включително два от най-престижните китарни конкурси - "Guitar Foundation of America" (GFA) в Монреал, Канада и “Dr. Luis Sigall International Competition of Musical Performance” във Виня дел Мар, Чили, през 2004 г.


Следват две награди "Златна Китара" на годишната "Международна китарна конвенция в Алесандрия" в Италия - 2005 г. като най-добър млад китарист на годината и 2006 г. за дебютния си компактдиск. Оттогава, той концертира в цяла Европа, Северна и Южна Америка, Азия, Африка и Русия и се изявява в такива престижни зали като Concertgebouw в Амстердам, Концертна зала "Чайковски" в Москва, Lubkowitz Palace във Виена и Auditorio Conde Duque в Мадрид.