RED BULL FLYING BACH  - Билети

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

 


СВЕТОВНИЯТ ХИТ „ЛЕТЯЩИЯ БАХ“ ЗА ПЪРВИ ПЪТ В БЪЛГАРИЯ!


Спектакълът, който събира в едно класически фуги на Бах, съвременни танцови форми и смела хореография предлага невиждано у нас преживяване.


„Първокласно представление!“ Die Welt


„Смел експеримент с феноменален успех.“ Spiegel Online


„Уникално представление! Прецизна групова хореография, невероятни акробатични изпълнения и съвременен танц – и всичко това в перфектна комбинация с класическа музика!“ ARD


21 октомври е важен ден в културния календар на столицата. Тогава в зала 1 на НДК ще можем да се насладим на Red Bull Flying Bach, едно от най-интригуващите музикално-танцови представления през последните години. От 2010 насам огромният екип на Flying Steps обикаля континентите с един спектакъл, изпращан с овации, независимо дали се играе пред аудитория в Азия или в Европа. Шоуто е обиколило над 30 държави, и достига до над половин милион зрители. Отзвукът е винаги един и същ - заразителна енергия и изключителна зрелищност на хореографията. 


Red Bull Flying Bach представлява първото претворяване на цикъла прелюдии и фуги за пиано на Йохан Себастиан Бах - Добре темперирано пиано, в мултимедийна танцова феерия, която среща и слива в едно класическа музика, брейкденс и множество други форми на съвременния танц. Изключителното в случая е абсолютната синергия, постигната между творбите на Бах и всяко движение на танцьорите на сцената, които действат с увереността на театрални актьори и техническата прецизност на олимпийски атлети.


Основни двигатели на този грандиозен проект са немският оперен режисьор Кристоф Хагел, световноизвестният хореограф Юи Кавагучи и берлинските брейкденс танцьори и четирикратни световни шампиони Flying Steps, ръководени от легендарния Вартан Басил.


„За нас Red Bull Flying Bach е възможност да покажем, че хората от Flying Steps са не просто брейкденсъри, а истински творци“, споделя Басил. „Комбинирането на елементи от градската култура с естетиката на класическата музика е невероятно ефективен начин да създадем нещо съвсем ново и изключително подходящо за голямата сцена. Намираме го за истински вълнуващо“, допълва той.


Особен акцент на 21 октомври в зала 1 на НДК ще бъде и участието на младата, но вече доволно известна в родната си Италия балерина Виргиниа Томаркио. Тя е част от големия балет към Римската опера, но не страни и от други танцови и музикални проекти. Италианската аудитория я познава като победител в телевизионното шоу Amici di Maria De Filippi. 


Билетите за шоуто вече са в продажба на цени от 30 до 80 лв. Деца до 10-годишна възраст влизат безплатно, но без седящо място. За деца над 10 г., ученици и студенти е предвидена отстъпка от 10 лв. на билет във всички ценови категории, без тази от 30 лв. Отстъпката е валидна само срещу представяне на съответния документ.


 


С н и м к и   и   в и д е о    м а т е р и а л:          http://bit.ly/2nn8hid  


О ф и ц и а л е н   с а й т   F l y i n g   S t e p s:    http://flyingsteps.com/en/  


 


До момента спектакълът Red Bull Flying Bach е обиколил 31 държави, докоснал повече от 400 000 човека. 


Flying Steps продължават да са една от най-успешните „улични трупи“ в света със спиращи дъха спектакли и единствени по рода си хореографии, които „говорят“ на различен тип публика по целия свят. Трупата основават Вартан Басил и Кадир „Амиго“ Мемис през 1993 в Берлин. Flying Steps специализират в съвременни стилове - като breaking, popping и locking и печелят редица световни шампионати включително Battle of the Year’ 2000 г. и Red Bull Beat Battle 2007 г.  Започнали през 1993 от танци върху опаковъчен картон, Flying Steps са достигнали световни висоти и са успели да стъпят на най-големите сцени – една изключителна история за успех от ъндърграунд недрата на Берлин. 


През 2010 с Red Bull Flying Bach те правят революция в културата на брейкинга,  бидейки първите, които показват изкуството на този танцов стил, като в същото време се харесват на хора от всички възрасти.


 


Red Bull Flying Bach е първият шоу-спектакъл, комбинирал брейкденс с класическа музика, който печели специалната награда на ECHO Klassik. 


 


“Well-Tempered Clavier” („Добре темперирано пиано“) от Йохан Себастиан Бах 


„Нека добре темперираното пиано бъде като ежедневния ти хляб“, известният композитор Роберт Шуман пише в творбата си "Музикална къща и правила на живота" през 1850, наричайки разтърсващата колекция солова музика за пиано и клавесин от Йохан Себастиан Бах „най-великата творба на всички времена“. За много изключителни музиканти „Добре темперирано пиано“ предоставя храната, от която се нуждаят.  Счита се за една от най-важните творби в историята на класическата музика и най-влиятелната полифонична композиция. 


 


ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА FLYING STEPS ЩЕ ГОСТУВАТ ПРЕДИ ШОУТО НА 21 ОКТОМВРИ. 


НА 11 ОКТОМВРИ, ТЕ ЩЕ НАПРАВЯТ ОБУЧЕНИЕ И НА ТОП ТАНЦЬОРИ ОТ БЪЛГАРИЯ В СОФИЯ.