Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

21 септември 2018 
ВЕЛИКИЯТ БАС ПААТА БУРЧУЛАДЗЕ
Големият грузински бас Паата Бурчуладзе в ексклузивен концерт с най-доброто от своя репертоар. Близък приятел и любим партньор на Лучиано Павароти, Паата Бурчуладзе пее в най-престижните оперни театри в света – Ла Скала, Метрополитън, Ковънт Гардън. Караян го нарича „новият Шаляпин“. Бурчуладзе е камерзингер на Щутгартската опера. Той е известен и със своята благотворителност. Бучруладзе е посланик на добра воля на ООН. Диригент на концерта е маестро Найден Тодоров.

ПААТА БУРЧУЛАДЗЕ, бас
Диригент: НАЙДЕН ТОДОРОВ
С участието на НФХ „Св. Обретенов“ диригент: Славил Димитров


4 ноември 2018
ЗВЕЗДНИТЕ СВЕТЛИН РУСЕВ И ЛЮДМИЛ АНГЕЛОВ
В ПАМЕТ НА КРИСТИАН ТАКОВ

Концертът представя трима изключителни музиканти. Любимецът на родната публика цигуларят Светлин Русев, виртуозът на пианото Людмил Ангелов и един от най-емоционалните български диригенти Найден Тодоров. В програмата са включени любими на поколения меломани произведения. 

Йохан Себастиан Бах – Ария
Феликс Менделсон – Концерт за цигулка и оркестър
Пьотр Ил. Чайковски – Концерт за пиано No1
Диригент: НАЙДЕН ТОДОРОВ
Солисти: СВЕТЛИН РУСЕВ, цигулка
ЛЮДМИЛ АНГЕЛОВ, пиано 

24 януари 2019
НЕЖНАТА ЦИГУЛКА НА БОЖИДАРА КУЗМАНОВА 
ЖАР ПТИЦА

Една от най-чувствените родни цигуларки излиза на сцената на зала "България" на 24 януари под палката на италианския диригент Карло Тенан. За нея критиците казват, че "не просто свири, тя ви кара да усетите вътрешната енергия на музиката в себе си. Прецизността ѝ е обогатена с чар и елегантност.“ Муза на съвременни композитори, които пишат специално за нея. Живее в Австрия, омъжена е за водач на корните на Виенската филхармония. 

Александър Бородин - „Половецки танци“
Александър Глазунов - Концерт за цигулка
Игор Стравински – „Жар птица“
Диригент: КАРЛО ТЕНАН
Солист : БОЖИДАРА КУЗМАНОВА, цигулкаС участието на НФХ „Св. Обретенов“, диригент: Славил Димитров


14 февруари 2019
ВИРТУОЗЪТ СВЕТЛИН РУСЕВ

Виртуозът на цигулката и безапелационен любимец на българската публика представя програма, предизвикателство за всеки музикант и абсолютно удоволствие за меломаните. На диригентския пулт застава филнандецът Саша Макиля, който спечели сърцата на софиянци при предишното си гостуване. Той е ученик на големия Йорма Панула и асистент на Курт Мазур във Франция. 

Минко Ламбов – Концерт за цигулка и оркестър
Пьотр Ил. Чайковски – Концерт за цигулка и оркестър

Диригент: САША МАКИЛЯ
Солист: СВЕТЛИН РУСЕВ, цигулка