Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Описание

 

“РУСКИ МУЛТИМЕДИЕН ТЕАТЪР И БАЛЕТ”

Програма

“ЛЕШНИКОТРОШАЧКАТА”

 

РУСЕ                            06.04.2019      ДОХОДНО ЗДАНИЕ

ГАБРОВО                    08.04.2019      ЗАЛА „ОРЛОВЕЦ”     

ВАРНА                        09.04.2019     ДВОРЕЦ НА КУЛТУРАТА И СПОРТА

БУРГАС                      10.04.2019     ОПЕРА БУРГАС

ПЛОВДИВ                11.04.2019     СПОРТЕН КОМПЛЕКС “КОЛОДРУМ”    

 

“Руският мултимедиен театър и балет” синтезира танцова програма на класическия руски балет с интегрирани мултимедийни декори, позволявайки на зрителя да се гмурне изцяло в приказното измерение на увлекателни истории.

В основата на спектакъла лежи каноничната класическа хореография и концептуално мултимедийно съдържание, което замества статичния декор. Решението за замяна на привичните декорации с мултимедийни 3D екрани позовлява отварянето на дополнително  сценично пространство за развитие на драматургичните сюжетни линии.  По този начин персонажите могат да се появяват първо на проекционните екрани, трансформирайки се в изпълнители на реално сценично пространство.

“Лешникотрошачката” е емблематична приказна постановка в две действия по музика на П.И. Чайковски. История за чудесните приключения, които се случват на Клара и дървената играчка – лешникотрошачка, когато стрелките на часовника се срещнат в полунощ.

Главната цел при създаването на трупата бе съхраняването на безценното културно наследство на Русия – класическата балетна школа, както и привличането на по-младия зрител с помощта на съвременни технологии. Балетът няма аналог в света – това е единствената трупа използваща мултимедиен 3D декор в класически спектакли.

“Руският мултимедиен театър и балет” е сплав между класическата балетна постановка и удивителните възможности на съвременни мултимедийни технологии.

Кастингът за артистите на балета е тежък – в него попадат само танцьори с опит на работа във водещи балетни театри на Москва и Санкт Петербург. Репетициите се провеждат не само от опитни балет майстори на Русия, но и чуждестранни специалисти.

Според рейтинга на компанията Panasonic шоуто е влязло в топ 100 най-добри мултимедийни проекти на Русия за 2016 г.

 “Руски мултимедиен театър и балет” ще подари незабравими спомени за цялото семейство с постановката “Лешникотрошачката”!