SEABOUND  - Билети

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Германското електро-поп дуо Seabound пристига в България на 28 юли за концерт в рамките на шестия годишен събор на Depeche-Mode.org, организиран с помощта на TUBORG. Домакин на събитието е  Център за сценични изкуства Stage 51 в Пловдив.


 


Гостуването на Seabound е в подкрепа на предстоящия шести, пореден в кариерата им албум, а Пловдив е една от дестинациите на групата в Европа това лято. Турнето включва дати в градове като Берлин, Кьолн, Лондон и Москва. От създаването си през 1995 г. до момента Seabound имат в биографията си пет албума, мини и концертни издания, участия в странични проекти и компилации. Девизът на групата гласи, че музиката им ще ви отведе на "пътешествие в съзнанието ви", като това е в пълна сила за концертните им изпълнения. Вокалистът Frank Spinath участва и в проектите Edge of Dawn и Ghost & Writer. Любопитен факт е, че в живота извън сцената, той е професор по психология в Университета Саарланд в Саарбрюкен.


 


Преди концерта ще бъде представен специално подготвен от DJ Shunt мултимедиен сет, представящ хармоничен поглед назад към корените на американската клубна сцена от 80-те съчетаващ класически синтпоп и ню уейв, с 12 инчови версии на фундаментални EBM песни.


 


След изявата на Seabound, вечерта продължава с музиката на Depeche Mode, подбрана от добре познатите DJ julianep и DJ Тhe Fein.


 


Билети за концерта могат да бъдат закупени от Еventim.bg и партньорската мрежа на цена от 15 лв. в предварителна продажба и 20 лв. в деня на концерта. Билетите за концерта ще важат и за партито след това. За тези, които желаят да посетят само партито без изпълнението на Seabound ще има вход от 5 лв. на вратите на Stage 51 след 24 часа.


 


Повече информация около останалите участници в шестия Depeche-Mode.org Convention:


 


DJ Shunt: Един от основателите на depeche-mode.org с градивно участие в събитията, организирани от екипа до заминаването си за САЩ през 2008г. Работил е с редица имена от алтернативната сцена, между които Recoil (проектът на Алан Уайлдър) в Ню Йорк и Прага, Camouflage в Букурещ, Seabound в Ню Йорк и Бостън, Apoptygma Berzerk и Clan of Xymox – Бруклин. Гост диджей в емблематични клубове като Electric Ballroom и Slimelight в Лондон, Le Poisson Rouge, Rebel, The Element, Sullivan Room, Webster Hall в Ню Йорк, Город и Strangel в Москва, с участия в Рим, Атина, Будапеща, Прага и над 20 града в САЩ.


 


DJ julianep: Занимава се с участия и организация на new wave и electro партита от 2005г. Част от събитията на depeche-mode.org от самото начало и един от основателите на проекта “Студио А”. Подгрява гостуването на Анди Флечър от Depeche Mode в Каварна, концерта на De/Vision в София, участията на Анди Крюгер от Melotron и други. В сетовете си се стреми да смесва популярни парчета с неизвестни за масовата публика имена.


 


DJ The Fein: Един от основателите на depeche-mode.org. По-късно става част и от проекта  Indioteque. Участвал е като съорганизатор и DJ на концерти на алтернатив рок и пост-пънк групи от САЩ, Канада, Великобритания, Швеция, Германия, Сърбия, Македония. Поставя си стилови бариери, но само когато има за цел да ги разбие. Занимава се с музикална, театрална и кино журналистика.


 


Музикалната преса за Seabound:


 


“Още на първо слушане усещаш, че в тяхната музика се случва нещо по-различно от тази на други артисти в електронната музика” (Allmusic)


 


“Впечаляващо е колко невероятна стана тази група с времето. Seabound трябва да бъдат запомнени като едно от най-внушителните имена в жанра си” (Release Magazine)


 


“Мисията на Seabound е закодирана в името им - да напуснеш удобството и да се хвърлиш в неизвестното. Точно така звучи и музиката им.” (Counterculture)


 


“Seabound установиха собствено звучене, стоящо някъде между музиката на Covenant, VNV Nation и Depeche Mode.” (Sputnik Music)