севи - Билети

Севилският бръснар - Опера  - Билети

Детайли за събитието

СЕВИЛСКИЯТ БРЪСНАР

Oпера от ДЖОАКИНО РОСИНИ

Диригент ДИМИТЪР КОСЕВ

Режисьор АНТОНИО ПЕТРИС

РОЗИНА Мария Павлова

ФИГАРО Пламен Димитров

ГРАФ АЛМАВИВА Александър Баранов

ДОН БАЗИЛИО Евгений Станимиров

ОРКЕСТЪР и ХОР НА ДЪРЖАВНА ОПЕРА ВАРНА

"Фигаро! Фигаро! Фигаро!"- през 1775 г. известният рефрен, обявява пристигането на Севилския бръснар и началото на едно безкрайно забавление, което оттогава досега не престава да радва публиката с многообразните си превъплъщения.

С какво е по-различна постановката на „Севилският бръснар“ на Варненската опера, обяснява режисьорът Антонио Петрис: „За нас е особено важно да се приближим до италианския стил, до италианското светоусещане. Използвайки принципа на театър в театъра, в „Севилският бръснар” ние внасяме марионетен театър, чийто режисьор е Фигаро.”

Другата особеност е акцентът върху хореографията. „Във варненската постановка на „Севилският бръснар” хореографията заема достойно място. В нея, наред с прекрасните балерини на Варненската опера, са въвлечени и останалите персонажи. Преобладават елементи от Комедия дел арте.”, изтъква хореографът Джузепе Паренте.

Оперният шедьовър на Росини се играе за пръв път на варненска сцена в далечната 1950 г. под режисурата на Петър Райчев - първия световноизвестен български тенор, основател и пръв главен художествен ръководител на Варненската опера. Оттогава творбата неизменно присъства в репертоара на театъра.

Вярваме, че „Севилският бръснар” в изпълнение на Държавна Опера – Варна, ще ви зареди с положително настроение от първия до последния такт!