Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

2.11.19.00 часа, зала Опера

СИСИ – ДУШАТА НА ИМПЕРАТРИЦАТА

Мюзикъл- от Роланд Баумгартнер, режисьор Огнян Драганов, диригент Андрия Павлич, сценичен дизайн и костюми Гендони, хореограф Йоана Влагули; Оркестър, хор и балет на Държавна опера Стара Загора С подкрепата на Министерството на културата на Република България, под патронажа на Н. Пр. Маг. Роланд Хаузер, посланик на Република Австрия в България, Музикално-продуцентска къща Холендер-Калкис – Виена

 

Солисти Емилия Иванова, Емилия Джурова, Валери Турманов, Александър Баранов, Теодор Петков, Нели Нечева, Радост Младенова-Арабаджиева, Станко Танев, Анелия Димитрова, Илияна Йотова, Камелия Стойчева, Християна Христова, Лиляна Ходжева и др.

 

Съдържанието на творбата отразява живота на една от най-колоритните личности в австрийската история - Елизабет Баварска, наричана галено Сиси. "Принцесата на Европа“ остава в историята с новаторската си философия и необикновен живот. Като една от най-възхитителните женски фигури за времето си, Сиси се противопоставя на ограниченията на своя изпълнен с блясък и фалш живот. Тя изпада в дълбока криза, която я тласка към странен и краен избор - да се скита безспир по света в търсене на душевно равновесие и щастие. Вдъхновен от историята и личността ѝ, съвременният австрийски композитор Роланд Баумгартнер създава своята творба, която определя като неоромантична опера. Първото изпълнение за България е предоставено на Държавна опера Стара Загора.