SMALLMAN  - Билети

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

SMALLMAN С КОНЦЕРТ СЪС СПЕЦИАЛНИ ГОСТИ В СОФИЯ НА 29 НОЕМВРИ


 


Групата тръгва на Балканско турне и издава третия си албум Envision на винил.


 


 


След като на 31 май smallman представиха третия си албум Envision в напълно разпродадения клуб Terminal 1, сега групата е готова и с винилово издание на записа. През ноември smallman тръгват на балканско турне, което ще приключи с голям концерт на 29 ноември в клуб Mixtape 5.


 


Вече са ясни и гостите за големия лайв. Това са гръцката алтърнатив/етно рок сензация Villagers of Ioannina City и сръбската груув метъл банда Concrete Sun. Знаете, през ноември smallman тръгват на балканско турне, на което ще представят и виниловото издание на третия си албум “Envision”, а финалът на обиколката е на 29 ноември в София..


 


Villagers of Ioannina City (VIC) e алтернативна рок банда със силно застъпено влияние от гръцкия фолклор. Момчетата събират групата през 2007 и свирят вдъхновяваща комбинация от алтернативен пост/сайкъделик рок, съчетан с автентична народна музика от района Епирус, Гърция. Тя се характеризира с многопластово звучене, специфични ритъм и мелодии и традиционното за там вплитане на кларинет. Дебютният им албум ”Riza“ излезе тази година и предизвика истински фурор в гръцката независима сцена. В момента Villagers of Ioannina City са на мащабно турне в родината си, като концертите им се посещават от публика между 500 и 1000 души на вечер.


 


Concrete Sun са от Нови Сад и свирят напомпан южняшки груув/стоунър метъл с щипка гръндж. Вторият им албум "Eight" излезе по-рано тази година през лейбъла Miner Recordings под одобрението на критика и фенове, а групата записа серия успешни концерти извън родината си, включително и в България.


Concrete Sun са на сцена от 2009 и са една от най-бързо набиращите скорост сръбски банди. Дебютният им албум от 2011 "Sky Is High" им донесе серия позитивни ревюта в световния ъндърграунд и ги прати на сцената на фестивали като Exit и Sziget. Песните им са директни, рифови и напомнят за силните години на груув и садърн метъла от 90-те и банди като Down и Ugly Kid Joe.


 


Турнето на smallman ще премине през Букурещ, Нови Сад, Ниш, Атина, Солун и ще завърши с концерта в Mixtape 5 на 29 ноември.


 


 


“Envision” излезе на 31 май и получи горещи отзиви от критика и публика. Албумът е записан и мастериран от Лъчезар Георгиев в Studio 42 в Пловдив. Песните се родиха по време на зимни сесии в най-високото село на Балканите – родопското Манастир. Албумът отново съчетава типичните за smallman бавни и тежки китарни пасажи и плътен ритъм, с песента на гайдата и пространствени вокални картини, като ги извежда до нови висини в най-хомогенният запис на групата.


 


Фотограф на снимката Ивайло Петров, постпродукция Емануела Беловарски


 


За подробности и текуща информация, следете ни на следните линкове:


 


Събитието във Facebook:


https://www.facebook.com/events/768701883191798/


 


Smallman във Facebook:


https://www.facebook.com/smallmanband


 


Smallman в bandcamp:


http://smallman.bandcamp.com


 


Villagers of Ioannina City във Facebook:


https://www.facebook.com/vic.epirus


 


Villagers of Ioannina City в bandcamp:


http://vicband.bandcamp.com/


 


Concrete Sun във Facebook:


https://www.facebook.com/concrete.sun


 


Concrete Sun в bandcamp:


http://concretesun.bandcamp.com/