SMALLMAN, VRANI VOLOSA И CENTER  - Билети

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

SMALLMAN, VRANI VOLOSA И CENTER
ЩЕ ИЗНЕСАТ ОБЩ КОНЦЕРТ В СОФИЯ НА 15 МАРТ!


 


На 15 март трите групи си поделят сцената на club *MIXTAPE 5* за първия концерт под идеята Rawk’n’Roll.
В Rawk’n’Roll нямаме за цел да променяме света, но искаме да запълним празнотата в музикалния живот в България. Това и правим от 2003 насам – пишем за музиката, която по една или друга причина остава в периферията на медийното внимание у нас, а оттам и в периферията на интереса на публиката. Затова и се заехме с идеята да представим не само с думи, а и с концерти някои от любимите ни групи – български и чужди, така че музиката им да бъде по-близо до феновете и да почерпим с това, което обичаме най-много – истински рокенрол.

В България има силни групи – групи, които извеждат музиката си до нива, недостигани у нас, и искат да я покажат такава, каквато те самите я чуват и виждат. А феновете им го заслужават. Ние сме фензин и сме фенове на тези банди. Затова и заедно с три от най-дейните и самобитни български групи – Smallman, Vrani Volosa и Center ще направим следващата крачка напред и нагоре. 

Smallman се превърнаха в явление на алтернативната ни рок сцена още с издаването на дебютния си едноименен албум през 2006. Нечуваното дотогава съчетание на плътни и тежки китарни картини, пулсиращ бас и разчупен барабанен ритъм, с писъка на гайдата и фееричните вокали на Цветан Хаджийски приковават вниманието и създават неповторима атмосфера, която им отвори пътя към голямата сцена на фестивали като Spirit Of Burgas (три пъти!) и румънския BestFest. А с втория си албум “Labyrynth of Present” момчетата стигнаха дори по-далеч и дълбоко в изледваните от тях музикални простори, като включиха и две етно-ембиънт приказки за кавал и гайда, изсвирени от Веселин Митев от Исихия и Kayno Yesno Slonce.


Vrani Volosa отдавна изоставиха суровото блек метъл звучене на дебюта си и пренесоха музиката в епичния простор на езическия метъл с ясни и чисти вокали, красиви китарни мелодии и въздействащи фолклорни мотиви. Лирично обърнати към героичното минало на българите, към еретичните все още идеи за мъжество и свобода на духа, към мощта на природните стихии и красотата именно в тяхната сила, Vrani Volosa тръгнаха на поход, който ги отведе до европейско турне, кулминирало на немския Fimbul Festival и подписаха договор с Einheit Produktionen за разпространение на двата им албума в Европа.


Center започнаха ударно, като спечелиха второто издание на конкурса Jack Daniel’s Battle Of The Bands, отвявайки конкуренцията с тежък и рифов инструментален рок, съчетал груува на стоунър рока и алтърнатив метъла. Четиримата взеха участие и в миналогодишното издание на Spirit Of Burgas, а през февруари влизат в студиото на Odd Crew, където ще запишат и първият си миниалбум.


 


Smallman


Vrani Volosa


Center