Зареждане...

Дата на събитието

Детайли за събитието

                  ТЕАТЪР „ИВАН  ДИМОВ” – ХАСКОВО

 

СМЯХ В ЗАЛАТА”  от Майкъл Фрейн

 

Постановка: Асен Блатечки

Сценография: Антония Попова

Участват: Асен Блатечки, Калин Врачански, Яна Маринова, Невена Бозукова-Неве, Милена Маркова- Маца, Алексей Кожухаров, Стефан Иванов, Добриела Попова, Васил Банов

 

“Смях в залата” е блестящ фарс, с вълнуващ и смешен сюжет.

Представете  си пътуваща театрална трупа, която ще  тръгва на турне в Америка  с амбицията да покори публиката. Включително и Бродуей. Въпреки  огромното желание на режисьора и актьорите за феноменален успех, следват куп неудачи и неразбории, които започват още от генералната репетиция. Зрителите стават свидетели не само на това, което се случва на сцената, но и зад кулисите. Любов, интриги и  солени закачки, майсторски заплетени от английския драматург Майкъл Фрейн.

 

„Смях в залата” / „Още веднъж отзад”/ е най-емблематичната пиеса на Майкъл Фрейн, завършена през 1982 г.  Пиесата е отличена с наградите на Стандарт Драма и Обществото на театрите от Уест Енд  за НАЙ-ДОБРА КОМЕДИЯ НА ГОДИНАТА.

 

Майъкъл Фрейн/ род.1935 г./е бивш журналист, публикувал в „Гардиън” и „Обзървър”, автор на книга с философски есета, пет романа, документални сериали, гожлям брой театрални и , телевизионни и радиопиеси.

Фрейн споделя, че в периода, когато е загубил вяра в собствените си думи, се е влюбил в театъра, където героите говорят вместо автора. А неговите герои наистина говорят добре, превръщайки пиесите му в словесни престрелки, сред които остроумно са заложени капаните на всевъзможни комедийни ситуации и характери.