SMART: Subtitled Music and Art  - Билети

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Смятате ли, че класическата музика е сложна, неразбираема и скучна? Помислете пак!
Модо представя новия си проект SM&RT: Музика със субтитри и изкуство. SM&RT е 11-дневен фестивал в Централен военен клуб от 12 до 22 май 2012 под патронажа на министъра на отбраната, г-н Аню Ангелов.


Фестивалът ще се състои от ежедневни класически концерти със субтитри. Той ще включва и Концерти на възглавници, предконцертни разговори, групови музикални уроци и други.


 


Концерти със субтитри
В рамките на фестивала SM&RT изявени изпълнители от България, Румъния, Литва, Израел, Великобритания и САЩ ще изнесат поредица от концерти на камерна музика в Централния военен клуб в София.


 


Концертите ще бъдат придружени със субтитри върху екран, които по един интелигентен, но достъпен начин ще представят произведението и ще насочват вниманието на слушателя към определени особености на музиката, които обикновено убягват на непрофесионалистите. Целта е да се направи класическата музика по-разбираема и да бъде привлечена нова публика, която не е непременно сред обичайните посетители на традиционните концерти. Идеята за музика и субтитри е изключително новаторска, както за България, така и за света.


 


За повече информация: www.modo.bg