BG Sofest300 - Билети

SoFest 2021

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

SoFest - фестивалът на София! Най-очакваното събитието, което събира на една сцена творци, артисти и изпълнители от световна величина тази година ще се проведе от 17-ти до 20-ти юни. Четири SoFest вечери, наситени с много забавления, концерти, театрални, поетични, танцови и комедийни спектакли! Три SoFest дни изпълнени с магия, песни, приказки и много игри за децата! Три дни с тематичен SoFest базар! Ако очаквате с нетърпение да се докоснете, на живо, до най-доброто от музикалната и театрална сцена, в сърцето на столицата, това е вашето събитие!

Вечерни събития на 17-ти юни

В 19:30 ч. в Кино Кабана е откриването на SoFest 2021. Първата фестивална вечер на сцената ще излезат виртуозният музикант Теодосий Спасов и майсторът на балканския електронен звук Иван Шопов. Те ще представят проекта си “InFusion”, с който са стъпили върху фундамента на балканския етно джаз и българските фолклорни мотиви. Композициите ще потопят гостите на SoFest в уърлд джаза, а уменията на музикантите да импровизират и да разчупят собствените си граници ще ни изтрелят в друга реалност. Характерното за проекта InFusion е, че в него участват гост артисти и на 17-ти юни това ще е най-лиричният български пианист – Живко Петров. Специално за SoFest на същата сцена ще видим актрисата Бойка Велкова и актьора Ивайло Захариев в първия по рода си за България музикално-поетичен спектакъл „Усещане за любов“. Зрителите ще съпреживеят едни от най-емблематичните творби на световната любовна лирика, драматургия, изобразително изкуство и музика с режисьор Бойка Велкова и по музика на Теодосий Спасов. Начало 19:30 часа. Вратите отварят в 18:30 часа. Билети на промо цени в мрежата на Ивентим, онлайн и на място.

Вечерни събития на 18-ти юни

Пленяващите актриси Стефания Колева, Богдана Трифонова и Здрава Каменова ще разкажат по неповторим начин и истерично смешно истински случки от карантината. “Извънредно положение“ е комедиен стендъп спектакъл с оригинален, авторски сценарий, който ви гарантира много смях и забавление. През същата вечер гостите на фестивала ще се отдадат на завладяващите ритми на някой от най-популярните и обичани песни на култовата група „Обичайните заподозрени“. Стефан Вълдобрев, Иван Лечев, Веселин Веселинов – Еко, Стоян Янкулов – Стунджи и Мирослав Иванов ще изпълнят в неочаквани версии „Песента на десетилетието“, “По-полека“, „Холивуд“, „Фойерверк“, а специално за SoFest ще представят и някои от новите си песни. Начало 19:30 часа. Вратите отварят в 18:30 часа. Билети на промо цени в мрежата на Ивентим, онлайн и на място.

Детски събития на 19-ти юни

Най-любимото и забавно "Караоке с Маргаритка” ще е част от детската програма на SoFest в съботната сутрин на 19-ти юни, събота в Кино Кабана. Създателите на “Маргаритка” Вики и Яна вярват, че в простите неща се крие гениалното решение за правилно общуване със съвременните деца и намират отговора в музиката. Звездите Мими, Биби, Бухалче и Маргаритка ще са специални гости на събитието и заедно с вас и тях ще пеем най-любимите български детски песни. Ще танцуваме, ще се забавляваме и ще произвеждаме много, много усмивки. Да попеем заедно винаги е добра идея и „Караоке с Маргаритка“ ще са на SoFest за вас и ще очакват смелите ви и искрени изпълнения на най-любимите български детски песнички. Всяко дете ще получи и подарък – пъзел „Маргаритка“. Начало 10:30 часа. Вратите отварят в 10:00 часа. Билети на промо цени в мрежата на Ивентим, онлайн и на място.

Вечерни събития на 19-ти юни

На 19-ти юни публиката ще се срещне с доказалите се поети и автори Маргарита Петкова и Добромир Банов. Базираният по едноименната им книга спектакъл „Абсурдни времена“ с участието на Нона Йотова и Петър Антонов ще изпълни съботната вечер по незабравим начин. Третата вечер на SoFets ще продължи с концерт на очарователният певец с виртуозен глас и постоянно присъствие в музикалните топ класации Стефан Илчев. Специално за фестивала той ще изпълни свои нови песни. Освен тях зрителите ще се насладят на най-доброто от българската и световна поп сцена. Начало 19:30 часа. Вратите отварят в 18:30 часа. Билети на промо цени в мрежата на Ивентим, онлайн и на място.

Детски събития на 20-ти юни

В неделната сутрин от 10:30 часа ще срещнем малчуганите с „Магическо шоу“, оригиналност, хумор и магия на актьорa - фокусник Ненчо Илчев. Чаровният веселяк ще ни потопи в загадъчното изкуство и дори ще ни издаде тайната на някои от фокусите си. Вратите отварят в 10:00 часа. Билети на промо цени в мрежата на Ивентим, онлайн и на място.

Вечерни събития на 20-ти юни

Последната вечер на SoFest ще се насладим на Тодор Колев трибюта „Опасен чар“ с участието на Филип Аврамов – Фицата, Нелко Коларов и група АКАГА. От сцената на SoFest ще ни залее един спектакъл за песните на „Опасният чаровник“ – Тодор Колев. Нейно величество „Музиката“ ще бъде в главната роля. Ще съпреживеем заедно една незабравима вечер, в която ще си припомним за „нашенеца, който настигна американците, но той самият няма стигане“. Ще се върнем във времето, когато „имаше чувство и само тогава се раждаше изкуство“, когато “двойникът с хиляди лица“, „фалшив герой“, без капка фалш, “и цар и генерал“, и Гунчо, и Пурко, врагът на скуката, незабравимият голям артист Тодор Колев ни караше да се усмихваме. Гостите на фестивала ще срещнат и с приятели и роднини на Тодор Колев. Начало 20:00 часа. Вратите отварят в 19:00 часа. Билети в мрежата на Ивентим, онлайн и на място.

Дневната програма на SoFest за деца ще предложи представления, музикални, занимателни и образователни ателиета, и много, много изненади за малки и пораснали деца. Малчуганите ще могат да се забавляват с богата фестивална програма на 18-ти, 19-ти и 20-ти юни от 10:00 до 18:00 часа. През трите дни в Кино Кабана ще се проведе и тематичен SoFest базар с производители от България и Балканите. Детската програма и SoFest базара от 11:30 до 18:00 ще са с вход свободен!

За повече информация може да посетите сайта на SoFest - http://sofest.avgroup-bulgaria.com/, страницата на фестивала във фейсбук - https://www.facebook.com/SoFestSofia/ и инстаграм - https://www.instagram.com/sofest_sofia/.